Cateva motive pentru a te lasa de fumat0 Comments

Publicat in:
Etichete: ateroscleroza, boli cardiovasculare, boli de fumat, fumat, fumatul, riscurile fumatului

Daca vrei sa te lasi de fumat, oamenii de stiinta iti ofera un motiv foarte bun. Ei afirma ca beneficiile pentru sanatate sunt resimtite la scurt timp dupa renuntarea la tigari.

Persoanele care fumeaza putine tigari trebuie sa stie ca renuntarea la ele inseamna scaderea rapida a riscului de a muri din cauza unei boli cardiovasculare.

Efectele fumatului

Efectele fumatului

Bolile cardiovasculare

In cazul unor asemenea fumatori, riscul de a face boli cardiovasculare creste la fel de mult ca atunci cand ei nu ar fi fumat deloc.

Studiile precedente indicau faptul ca fostii fumatori aveau nevoie de 15 ani pentru ca riscul lor cardiovascular sa revina la parametri mici, similari celor de la oamenii care nu au fumat deloc. Un studiu facut in 2010 indica faptul ca persoanele care fumeaza mult se confrunta, dupa renuntarea la tigari, cu o perioada de recuperare mai lunga.

Profesorul Ali Ahmed, de la Universitatea din Alabama, SUA, spune ca persoanele care nu fumeaza mult si renunta la tigari pot sa creada ca beneficiile sunt resimtite la scurt timp. In studiul efectuat au fost analizate cazurile a 853 de fosti fumatori cu varsta peste 65 de ani.

De exemplu, expertii au constatat ca multi oameni au avut un risc cardiovascular scazut intr-o perioada mult mai scurta de 15 ani.

Ateroscleroza

Ateroscleroza este una din afectiunile cele mai periculoase cauzate de fumat, ea putand duce la infarct miocardic. Expertii spun ca, din fericire, ea este o boala reversibila atunci cand fumatorii fac schimbarile necesare in privinta stilului lor de viata.

„Beneficiile cardiovasculare incep, de fapt, din a doua zi de la renuntarea la fumat, iar riscul pare sa scada la jumatate intr-un an”, a spus Ahmed. Cu toate acestea, specialistii avertizeaza ca fumatul poate avea si alte efecte neplacute asupra sanatatii, ele putand sa dureze toata viata.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cateva motive pentru a te lasa de fumat

Lasă un răspuns