Care sunt miturile despre vaccin?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alergii, efecte, reactii, reactii adverse, vaccinari, vaccinuri

Este sezonul gripei, insa poate nu stii multe despre vaccinuri si cat de mult iti este teama de eventualele efecte adverse.

Daca ai intrebari cu privire la vaccin si eficacitatea lui, pe Internet ai mari sanse sa gasesti numai mituri. Specialistii va raspund la intrebari, amintind ca nu intotdeauna tot ce citesti este adevarat.

Mituri despre vaccinuri

Mituri despre vaccinuri

Vaccinul A/H1N1 si alergiile

De exemplu, persoanele care au alergie la oua, spre exemplu, nu pot face vaccinul A/H1N1, pentru ca are in componenta ingrediente din oua.

In plus, expertii spun ca vaccinurile mai pot provoca si reactii adverse usoare:

  • unul din trei pacienti vaccinati au dureri in brat,
  • putina roseata sau
  • inflamare.

Circa 10 pana la 15% din persoanele vaccinate se simt obosite sau au dureri de cap, iar altele pot avea febra usoara. Medicii spun ca reactiile adverse grave sunt destul de rare.

Insa in cazul vaccinurilor aprobate, printre care se afla si vaccinul impotriva gripei de tip A/H1N1, efectele adverse sunt mult mai putin riscante decat boala in sine.

Spre exemplu, la un milion de persoane vaccinate impotriva gripei sezoniere, una sau doua persoane pot avea o reactie neurologica grava, ca sindromul Guillain-Barre.

Gripa si vaccinurile anti-gripale

Gripa provoaca mari probleme in cazul mai multor peroane, iar prevenirea unei epidemii este esentiala. Testele clinice au aratat ca vaccinul impotriva gripei de tip A nu provoaca reactii adverse grave.

Specialistii mai arata ca vaccinul pentru gripa porcina este realizat la fel ca si vaccinul pentru gripa sezoniera, de aceeasi producatori, si cu aceleasi ingrediente, mai putin unul: virusul care provoaca boala.

In plus, vaccinul impotriva gripei sezoniere isi schimba de la an la an componenta, in functie de ce tulpini ale virusului apar.

Expertii sustin ca, desi virusul AH1N1 este unul nou, este in stransa legatura cu cel gripal sezonier, de aceea multe vaccinuri impotriva gripei sezoniere protejeaza si de gripa porcina.

Doar pentru ca ai facut un vaccin nu trebuie insa sa renunti la igiena personala: cea mai buna metoda de a te proteja de imbolnavirea de orice tip de gripa este sa tusesti in batista si sa te speli pe maini des cu apa si sapun.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care sunt miturile despre vaccin?

Lasă un răspuns