Cum scapi de depresia de toamna0 Comments

Publicat in:


Se cunoaste faptul ca toamna este anotimpul in care apar starile de tristete prelungita si depresiile de sezon. Toamna poate avea aceste efecte negative asupra persoanelor sensibile, care isi reincarca bateriile in mijlocul naturii si pentru care o floare inseamna un zambet in plus.

Depresia de toamna

Depresia de toamna

Iata cateva ponturi pentru a scapa de depresia de sezon care te-a transformat intr-o persoana sedentara, lipsita de viata si entuziasm:

  1. Psihologii spun ca ar fi bine sa inlocuiesti lumina alba de acasa cu cea galbena, cumpara o lampa in plus si, atunci cand ajungi acasa aprinde-le pe toate.
  2. Este bine sa faci la fel si atunci cand ajungi la birou, pentru ca lumina vesela sa te ajute sa treci peste starea mai putin buna pe care o ai.
  3. De asemenea, in timpul zilei, ar fi bine sa profiti de lumina naturala si sa mergi sa te plimbi pentru zece minute. Chiar daca ploua, agitatia de afara, lumina puternica si linistea interioara te vor ajuta sa iti recapeti zambetul pierdut.
  4. In plus, ar fi bine sa programezi inca de la mijlocul saptamanii o iesire pe terenul de tenis sau fotbal cu prietenii. Incearca sa eviti intalnirile nocturne si sa fii matinal.
  5. Si ceea ce mananci conteaza pentru a trata o depresie de toamna. Expertii spun ca cerealele sunt alimentele perfecte pentru starea ta. Ar fi bine sa consumi cereale la micul dejun si vei avea energie pentru intreaga zi.
  6. Poti prepara un tonic din fulgii de ovaz pe care i-ai lasat pe timpul noptii in apa. Consuma dimineata pe stomacul gol amestecul si uita de depresia de toamna.
  7. De asemenea, ar fi bine sa devina o obisnuinta sa faci bai fierbinti in fiecare seara. Adauga insa in apa de baie ulei esential de portocale, grefe, lamaie, rozmarin, iasomie si levantica. Metodele de aromoterapie sunt perfecte pentru relaxare si detensionare, deci nu evita sa le folosesti.
  8. Mai mult, vizita la salonul de masaj cel putin o data pe saptamana, te va face sa uiti de tristete si gandurile mai putin optimiste pe care le ai in ultimul timp.
  9. Ar fi bine sa faci exercitii fizice in fiecare zi, dimineata, dupa micul dejun sau seara, inainte de culcare. Incearca sa razi mai mult, sa zambesti in fata oglinzii dimineata cel putin un minut. In plus, terapia prin cumparaturi este o metoda perfecta, in special pentru femei, pentru indepartarea starilor depresive de toamna.
  10. Opteaza pentru lucrurile colorate, vesele si optimiste. Asculta muzica ritmata, danseaza in timp ce faci curatenie in casa sau mancare si nu uita sa tii legatura cu prietenii tai, sa-ti faci planuri de calatorii si sa zambesti tot timpul.

 

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum scapi de depresia de toamna

Lasă un răspuns