Ce legatura este intre somn si slabire0 Comments

Publicat in:
Etichete: cat dormi ca sa slabesti, dormit, slabire, somn, somnul si greutatea

Un studiu recent a aratat ca reprezentantele sexului frumos care au obiceiul de a dormi regulat dezvolta mai putina grasime corporala.

Mai exact, expertii spun ca femeile care se trezesc si merg la culcare la aceeasi ora in fiecare zi, ar putea fi mai subtirele, potrivit noului studiu.

Cercetatorii au studiat peste 300 de femei, in varsta de 17-26 de ani, pe parcursul a cateva saptamani si au constatat ca cele cu obiceiurile cele mai consistente de dormit au acumulat mai putina grasime corporala.

Somnul si greutatea

Somnul si greutatea

Studii anterioare au demonstrat ca lipsa somnului iti poate afecta destul de mult greutatea, dar consecventa in ceea ce priveste ora de culcare nu a fost luata pana acum in calcul.

In cadrul cercetarii, subiectilor le-a fost mai intai evaluata structura organismului, iar apoi le-au fost inregistrate miscarile pe timpul zilei si modelele de somn pe timp de noapte.

Cat trebuie sa dormim pentru a nu ne ingrasa?

Studiul, publicat in Jurnalul American de promovare a sanatatii, a aratat ca dormitul mai putin de 6 ore si jumatate pe noapte sau mai mult de 8 ore si jumatate are legatura cu greutatea corporala mai mare.

Profesorul Bailey a tinut sa mentioneze ca exista modalitati de a imbunatati calitatea somnului:

  • exercitii fizice regulate,
  • pastrarea unui dormitor linistit si fara lumina, precum si
  • folosirea paturilor doar pentru dormit.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce legatura este intre somn si slabire

Lasă un răspuns