Cancerul de col ar putea fi prevenit printr-o masura simpla0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer de col, cancerul de col, cancerul de col uterin, prevenire, preventie, vaccin

Cu numai o singura doza de vaccin impotriva HPV ar putea fi prevenit cancerul de col uterin, este concluzia unei cercetari recente.

Cancer uterin

Cancer uterin

Astfel, vaccinarea contra virusului papiloma (HPV) se administreaza in prezent in trei doze, conform recomandarilor medicilor.

Expertii au observat ca una sau doua doze de vaccin ofera aceeasi protectie ca si cele trei, anunta Live Science.

In cadrul unui studiu desfasurat in Costa Rica s-a observat ca la patru ani dupa vaccinarea cu trei doze anti-HPV, femeile nu erau mai protejate de tulpinile 16 si 18, implicate in aparitia cancerului de col, in comparatie cu cele care au primit doar una sau doua doze.

Diminuarea dozei acestui vaccin nu numai ca ar salva bani si timp, ci ar determina probabil mai multe femei sa se imunizeze.

Un studiu realizat anul trecut a aratat ca in jur de un sfert dintre femeile care s-au vaccinat au primit toate cele trei doze.

Descoperirea este importanta mai ales pentru tarile aflate in curs de dezvoltare, unde costurile ridicate ale celor trei doze ingreuneaza adminstrarea vaccinului anti HPV.

Aproximativ 85% din cazurile de cancer de col uterin din intreaga lume se produc in aceste tari, mai ales din cauza lipsei unui program efectiv de depistare a bolii.

„Suntem foarte entuziasmati de aceste descoperiri. Daca ele vor fi confirmate si de alte studii, atunci inseamna ca administrarea acestui vaccin fetelor si femeilor din intreaga lume va fi mai ieftina si mai usoara”, afirma Aimee Kreimer, de la Institutul National de Cancer din SUA.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cancerul de col ar putea fi prevenit printr-o masura simpla

Lasă un răspuns