Cateva reguli simple pentru o alimentatie sanatoasa0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie sanatoasa, reguli, reguli alimentatie sanatoasa, sfaturi, trucuri

Daca vrei sa mananci sanatos, asta este mai usor decat pare. Iata cateva reguli de baza, enumerate de Self, care te invata ceea ce trebuie sa faci.

Reguli alimentatie sanatoasa

Reguli alimentatie sanatoasa

Mananca la fel ca un turist care viziteaza Grecia

Este bine sa adopti stilul localnicilor:

  • peste,
  • carne de capra si de oaie,
  • fructe,
  • legume,
  • ulei de masline,
  • branzeturi proaspete si
  • iaurt.

Adauga miere de albine si vin rosu, in doze mici, nuci, alune si fistic.

Daca nu poate creste, ar fi bine sa nu mananci

Mancarea nu trebuie procesata excesiv, pentru ca pierde toate beneficile. Procesarea face ca hrana sa piarda antioxidanti, fibrele si vitamine. Hrana proaspata, legumele crude, fructele sunt inca vii atunci cand le mananci. Mai mult, ca sa acoperi necesarul de vitamine, enzime si minerale cu hrana procesata, trebuie sa mananci mai mult, aceasta fiind saraca in nutrienti, dar bogata in calorii.

Uita-te cu atentie la ce scrie pe spatele cutiei!

Adevarul despre fiecare produs pe care il cumperi este pe spatele cutiei. Pe fata este doar publicitate. Adevarul este scris marunt pe spate, unde sta „ascunsa” toata colectia de E-uri si aditivi.

Fructe inghetate sunt bune, dar o gogoasa proaspata – nu

Trebuie sa stii ca expertii spun ca fructele congelate isi pastreaza cea mai mare parte din calitati. Ceva „vechi” poate fi mai bun decat ceva proaspat.

Nu exista fructe in „aroma de fructe”

Aromele naturale sau cele denumite identic naturale sunt sintetice si nu au absolut nimic in comun cu fructele. Aromele naturale se numesc naturale pentru ca niste bacterii sunt cele care transforma chimicale pure in arome. Pentru interventia bacteriilor, aroma capata denumirea de „naturala”. Si totusi, nu e nimic natural in ele.

Nu face provizii nesanatoase

Daca punga cu cipsuri nu este la indemana, atunci nu o vei manca, asa ca mai bine renunta la ea.

Stai la masa!

Nu manca in timp ce lucrezi la calculator, nu manca atunci cand mergi in metrou sau cand conduci. Mananca doar asezat la o masa. Cei care mananca pe fuga, mananca de trei ori mai multe alimente nesanatoase.

Spune un „Nu” decis prefabricatelor!

Produsele care se fac prin preparare imediata, supe in plic sau mancare deshidratata pentru microunde sunt extrem de danunatoare. Orice produs care poate fi mancat dupa ce este scos dintr-o punga, nu este bun. Aceste produse contin conservantii pe baza de clor si fluor. Acestia urmeaza sa fie complet eliminati pana in 2015, asa ca este pacat sa-i consumi de buna voie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cateva reguli simple pentru o alimentatie sanatoasa

Lasă un răspuns