Migrenele si depresia – riscuri si legaturi0 Comments

Publicat in:
Etichete: depresia, depresie, legatura, migrene, studiu

Cei care sufera de migrene in mod constant sunt expusi unui risc mai mare de a suferi o depresie, in special daca sunt persoane mai tinere, sustin specialistii in domeniu.

Migrene si depresia

Migrene si depresia

Potrivit datelor unui studiu publicat in cursul acestei saptamani in revista de profil „Depression Research and Treatment„, migrenele pot avea ca urmare depresia.

Cercetarea a fost coordonata de dr. Esme Fuller-Thomson, de la Universitatea din Toronto, Canada.

Expertii au constatat ca barbatii care sufera de migrene se confrunta mai des cu depresia (8,4%), in comparatie cu cei care nu au migrene (3,4%).

Specialistrii mai spun ca in cazul femeilor, s-a observat ca depresia a aparut la 12,4% dintre cele care au avut migrene, fata de 5,7% din randul femeilor care nu au avut asemenea probleme.

Expertii au mai constatat ca tinerii care au migrene sunt expusi unui risc mai mare de a suferi si de depresie.

De asemenea, reprezentantele sexului frumos cu varsta de 30 de ani au un risc de sase ori mai mare sa fie diagnosticate cu depresie daca au migrene, fata de cele cu varsta de peste 65 de ani. In plus, femeile necasatorite se confrunta si mai des cu aceasta afectiune decat cele maritate.

Expertii au analizat informatiile provenite de la un studiu facut in 2007 in Canada, in care s-a tinut cont de opinia a aproximativ 6.000 de persoane cu astfel de probleme.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Migrenele si depresia – riscuri si legaturi

Lasă un răspuns