Care sunt cauzele si solutiile pentru oboseala?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cauze oboseala, cauzele oboselii, sfaturi oboseala, solutii pentru oboseala, trucuri oboseala

Cauze oboseala

Cauze oboseala

Oboseala poate avea multe cauze, unele tinand de anumite afectiuni. Alteori, insa, acestea pot fi remediate cu usurinta, sustin expertii.

Cercetatorii afirma ca persoanele care se relaxeaza prea mult si nu sunt stresate deloc se pot simti obosite. Bineinteles, stresul prea mare nu este bun, insa micile doze pot sa ne dea energie si stimuleaza sistemul imunitar.

Telefonul mobil

Cercetatorii suedezi mai spun ca utilizarea telefonului mobil cu o ora inainte de culcare poate afecta somnul pe timpul noptii.

Specialistul Delwyn Bartlett recomanda ca telefoanele sa nu fie prezente in dormitor, asa cum nu trebuie sa se intample cu niciun aparat electronic.

Apa in organism

Mai mult, trebuie sa stiti ca deshidratarea reduce volumul sangelui, facand inima sa functioneze mai greu. Reactia pe care corpul o resimte este cea de oboseala.

Doctorul Simon Floreani spune ca o persoana trebuie sa bea 30 de mililitri de apa pe zi pentru fiecare kilogram pe care il are.

Oboseala ficatului

Ficatul este un organ extrem de important paote functiona necorespunzator si duce, astfel, la senzatia de oboseala. Daca ficatul este suprasolicitat sau nu functioneaza cum trebuie, efectul este de oboseala, durere si letargie.

Lipsa de Magneziu

Nevoia de magneziu a organismului poate fi o alta explicatie a starii de oboseala. El devine insuficient din cauza excesului de alcool si a pastilelor contraceptive, sustin expertii in domeniu.

Adultii au nevoie de 320-420 mg de magneziu pe zi. Sursele cele mai bune sunt:

  • tonul,
  • iaurtul simplu,
  • broccoli si
  • fasolea verde.
Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Care sunt cauzele si solutiile pentru oboseala?

Lasă un răspuns