Cele mai bune metode de prevenire a cancerului la san0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer de san, cancerul de san, cele mai bune metode, depistare, investigatii, prevenire, preventie

Cancerul la san reprezinta una dintre cele mai mari pericole la care femeile sunt expuse. Statisticile medicale arata ca una din opt femei face cancer mamar la un moment dat in viata.

Enumeram mai jos, cateva dintre cele mai bune cai de prevenire.

Cele mai bune metode de prevenire a cancerului la san

Cele mai bune metode de prevenire a cancerului la san

Cele mai bune metode de prevenire

Expertii spun ca sportul poate ajuta la prevenirea unei astfel de maladii. Specialistii de la Universitatea din Minnesota, SUA sustin ca exercitiile fizice au menirea de a schimba modul in care corpul proceseaza estrogenul, care adesea duce la cancer mamar, spune coautoarea studiului, Mindy Kurzer.

Un alt studiu, realizat la Universitatea din Carolina de Nord, SUA, arata ca si cateva ore de activitate fizica saptamanala pot sa duca la scaderea riscului de cancer la san. Astfel, cu cat faci mai mult sport, cu atat scade si acest risc, spun specialistii.

Cercetatorii de la Universitatea Harvard afirma ca legumele pot scadea destul de mult riscul de cancer.

Un alt studiu stiintific indica faptul ca femeile cu un nivel ridicat de carotenoide in corp, respectiv micronutrienti din fructe si legume au si un risc mai mic de a face cancer la san.

Incepand din acest an, specialistii au la dispozitie si un nou tip de mamografie digitala 3D, numita tomosinteza digitala a sanilor.

Aceasta poate detecta mai eficient cancerul mamar pentru ca produce o imagine mai detaliata, in special in cazul femeilor cu tesut mamar mai dens, astfel ca sansele ca acest tip de maladie sa fie descoperita mai devreme si sa fie tratata cum se cuvine, cresc destul de serios.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cele mai bune metode de prevenire a cancerului la san

Lasă un răspuns