Un nou test pentru cancer ovarian0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer, femei, medici, ovarian, studiu, test cancer ovarian, teste

Test cancer ovarian – Un nou test conceput special pentru a detecta cancerul ovarian pare sa salveze mai multe vieti decat era posibil pana acum.

Potrivit opiniei expertilor care au luat parte la realizarea acestuia, testul pentru cancer ovarian va permite descoperirea bolii inca din primele etape.

Test cancer ovarian

Test cancer ovarian

Daca va trece si de testele clinice, aceasta metoda de detectare a cancerului ovarian poate deveni una de rutina pentru femei.

In cadrul studiului de specialitate, cercetatorii au monitorizat situatia a peste 4.000 de femei, pe o perioada de peste 11 ani.

Potrivit sursei, specialistii au inregistrat nivelul proteinei CA-125, aceasta fiind produsa in majoritatea cazurilor de tumori ovariene.

Expertii spun ca noua metoda de testare are o acuratete de 99,9%.

Profesoara de oncologie ginecologica, Karen Lu, spune ca metoda nu este chiar o noutate absoluta in domeniu, insa ea se dovedeste extrem de utila si pentru detectarea acestei forme de cancer la femeile aflate intr-o etapa dupa menopauza.

Expertii mai precizeaza ca daca vorbim despre cancerul ovarian, trebuie sa stim ca acesta prezinta o rata a mortalitatii foarte ridicata si pentru ca el este detectat intr-o etapa prea tarzie.

Daca e descoperit intr-o etapa initiala, intre 75% si 90% dintre paciente mai traiesc cel putin cinci ani, sustin cercetatorii.

Metoda de depistare a cancerului ovarian ar putea fi disponibila pentru public dupa anul 2015, atunci cand se vor incheia toate testele necesare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Un nou test pentru cancer ovarian

Lasă un răspuns