Ce afectiune poti sa eviti daca te speli pe dinti asa cum trebuie0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer, dantura, dinti, HPV, igiena orala, periaj, spalatul corect, spalatul pe dinti, virus HPV

O buna igiena orala inseamna sanatate pentru dintii tai, pentru cavitatea orala, dar si evitarea virusului periculos HPV oral.

Potrivit datelor unui studiu aparut in revista „Cancer Prevention Research„, igiena orala necorespunzatoare a fost pusa in legatura cu cancerul orofaringian, respectiv cel din zona capului si a gatului, scrie Fox News.

Expertii vorbesc de o noua abordare a igienei orale, care sa schimbe datele problemei in privinta afectiunilor dintilor.

Spalatul pe dinti

Spalatul pe dinti

Pana acum, acest aspect al ingrijirii orale nu a fost pus in legatura cu o asemenea infectie. Autorii studiului, Christine Markham si Thanh Cong Bui, spun ca au dorit sa analizeze asa cum trebuie cauzalitatea dintre acesti factori.

Spalatul pe dinti – Rezultatele studiului

Expertii au obtinut informatii referitoare la 3.439 de pacienti, din perioada 2009-2012.

Oamenii care au spus ca nu au o igiena orala corespunzatoare sau au avut probleme cu gingiile prezentau un risc cu 50% mai mare de a face o infectie cu HPV fata de ceilalti.

Acest risc marit exista chiar si atunci cand ei controleaza bine alti factori de risc, precum numarul mare de parteneri sexuali.

Medicii spun ca virusul HPV intra in corpul uman pe cale orala. O igiena orala proasta inseamna:

  • ulceratii,
  • rani si
  • inflamatii cronice ale gingiilor, ceea ce duce la o infectare mai rapida.

Sfatul specialistilor este ca oamenii sa aiba grija de sanatatea lor orala asa cum trebuie. Ei sustin ca periajul dentar si ata dentara au un rol major in aceasta privinta.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce afectiune poti sa eviti daca te speli pe dinti asa cum trebuie

Lasă un răspuns