Care sunt deliciile culinare ale verii care ne pun in pericol dantura0 Comments

Publicat in:
Etichete: culinar, dantura, pericol, smalt, vara

Probleme dantura vara

Probleme dantura vara

Exista alimente si bauturi care ne pot ajuta sa trecem mult mai usor peste canicula. Cu toate acestea, cateva dintre ele prezinta un inconvenient deloc de neglijat: ne afecteaza dantura.

Portalul Plaisirssante ne arata care sunt acele delicii culinare ale verii care ne ameninta in cea mai mare masura zambetul.

Probleme dantura vara – Limonada

Limonada este o bautura foarte apreciata intr-o zi calduroasa de vara, insa iubitorii ei ar trebuie sa stie ca, desi citricele fac bine organismului, ele nu sunt prietenoase cu dintii.

Asta se intampla pentru ca lamaile sunt foarte acide, iar in combinatie cu zaharul, atunci cand sunt consumate frecvent, duc la demineralizarea smaltului dintilor.

Daca obisnuiti sa beti des limonada ar trebui sa apelati la un pai, pentru a va expune cat mai putin dantura acestui amestec, considera specialistii.

Inghetata si cocktailurile – problemele danturii

Inghetata este desertul preferat al verii, insa pentru sanatatea danturii aceasta nu ar trebui consumata prea des. Zaharul existent in acest produs modifica pH-ul oral, dintii fiind invadati de o baie de acid care le afecteaza smaltul.

Cocktailurile sunt bauturi apreciate la terase in timpul verii, insa din pacate nu inofensive pentru dinti. Alcoolul pe care acestea il contin determina uscarea gurii, prin reducerea cantitatii de saliva, si in acest fel dintii sunt mai sensibili la mediul acid creat in gura. Ideal ar fi spalatul pe dinti dupa consumul lor.

De asemenea, populara vata de zahar ar trebui evitata, deoarece nu este un desert deloc prietenos, nici pentru adulti, nici pentru copii, lipidindu-se de dinti si afectandu-i.

Acadelele inghetate cu arome imbietoare de fructe ne pot delecta si racori, insa fiind alimente foarte reci pot duce la aparitia fisurilor dentare si la demineralizare.

In momentul in care nu se poate rezista tentatiei, un pahar cu apa baut dupa consumul lor este binevenit, contribuind la diminuarea aciditatii pH-ului oral.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care sunt deliciile culinare ale verii care ne pun in pericol dantura

Lasă un răspuns