Plante cu puteri vindecatoare0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, naturiste, plante, plante cu puteri vindecatoare, rezultate, tratamente

Marijuana folosita in scopuri legale este foarte promovata in media, insa multe alte plante a caror utilizare nu este interzisa prin lege pot functiona ca medicamente. Desi proprietarii de case considera aceste plante drept intrusi pe gazonul sau in gradina lor, buruienile sunt o veritabila farmacie verde.

Si totusi, inainte insa de a utiliza aceste plante pentru diverse probleme, este bine sa fie consultat un medic.

Plante cu puteri vindecatoare

Plante cu puteri vindecatoare

Plante cu puteri vindecatoare: Cicoarea

Florile de cicoare (Cichorium intybus), de culoare albastru deschis, pot fi vazute la marginea drumurilor si reprezinta principala sursa de inulina. Aceasta substanta este utilizata pentru reducerea concentratiei de grasimi din sange, inclusiv colesterol si trigliceride.

Conform Diabetes & Metabolism Journal, consumul de inulina ajuta la reducerea cantitatii de zahar din sange dupa masa, in cazul femeilor ce au diabet de tip 2, deoarece inulina favorizeaza producerea unei bacterii in intestine, aceasta avand rol in digestie.

Plante cu puteri vindecatoare: Trifoiul rosu

Trifoiul rosu (Trifolium pratense) este o planta care contine niste substante numite izoflavoni, care actioneaza ca si hormonii feminini in organism. Medicii spun ca trifoiul rosu reprezinta un tratament pentru bufeuri si alte simptome ale menopauzei.

In acelasi timp, insa, femeile care prezinta risc de aparitie a cancerului la san ar trebui sa evite izoflavonii, pentru ca substantele asemanatoare estrogenilor sunt asociate cu un risc ridicat de aparitie a unor tipuri de cancer.

Plante cu puteri vindecatoare: Ciulinul laptelui

Ciulinul laptelui sau armurariu se foloseste de 2.000 de ani in tratamentul bolilor de ficat. Extractul de armurariu reprezinta un tratament pentru bolile de ficat cauzate de consumul de alcool. Substantele din aceasta planta, in special silimarina, protejeaza ficatul dupa ce o persoana ia o supradoza de medicamente.

Planta aceasta reprezinta si un antidot in cazul in care s-au consumat ciuperci otravitoare de genul Amanita phalloides. Studiile pe animale au aratat ca planta interactioneaza cu otrava daca este administrata in primele zece minute de la ingerarea ciupercilor.

Plante cu puteri vindecatoare: Coada calului

Grecii si romanii foloseau coada calului (Equisetum arvense) pentru a stopa sangerarea si a vindeca diverse boli de piele si rani. Coada calului era folosita si la tratarea tuberculozei si problemelor legate de rinichi.

In plus, are si proprietati diuretice, ceaiul de coada calului fiind putin amar. Medicii recomanda administrarea unor suplimente de vitamine atunci cand se consuma cantitati mari de ceai din coada calului pentru ca distruge anumite substante precum vitamina B1 sau potasiu.

Plante cu puteri vindecatoare: Papadia

In trecut, europenii foloseau leacuri din radacini, frunze si flori de papadie pentru a trata febra, abcesele, afectiunilor ochilor, diabetul si diareea. In medicina traditionala chinezeasca, papadia se foloseste pentru durerile de stomac si anumite probleme la nivelul sanilor, precum inflamatii sau lipsa laptelui.

Trebuie sa stiti ca papadia contine vitaminele A, B, C si D, alaturi de fier, potasiu si zinc.

Plante cu puteri vindecatoare: Urzica

Urzica (Urtica dioica) se utilizeaza in tratarea durerilor musculare si a celor articulare, eczemelor, artritei si gutei. Conform unui studiu, capsulele din urzica uscata pot sa amelioreze simptomele febrei fanului (rinita alergica).

Europenii folosesc radacinile de urzica pentru a trata problemele vezicii urinare. In cazul usturimilor provocate de urzici se foloseste papadie sfaramata, coada calului sau Aloe vera.

Plante cu puteri vindecatoare: Patlagina

Vechii greci foloseau patlagina (Plantago sp.) pentru a grabi vindecarea ranilor. Se recomanda folosirea ei sub forma cataplasmelor pe rani sau sub forma de ceai pentru a trata diareea.

Plante cu puteri vindecatoare: Brusturele

Vracii foloseau brusturele (Arctium sp.) pentru a elimina toxinele din sange si a creste fluxul de urina. Planta se mai foloseste si pentru tratarea bolilor de piele, precum eczeme, acnee si psoriazis.

Frunzele si radacina brusturelui sunt comestibile si contin inulina, la fel ca si cicoarea, astfel ca pot ajuta digestia. Brusturele contine si o cantitate mare de antioxidanti, care incetinesc procesul de imbatranire.

Tu ai folosit plante pentru a trata diferite afectiuni? Ce plante ai folosit si au dat rezultate? Impartaseste-ne in comentarii!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Plante cu puteri vindecatoare

Lasă un răspuns