Care este adevarul despre sucul natural si ce pericole ascunde el5 comentarii

Publicat in:
Etichete: beneficii, boli, riscuri, sucul natural, vitamine

Despre sucul natural se spune ca trebuie baut in fiecare zi, acesta fiind renumit pentru numeroasele beneficii aduse sanatatii, insa poate ascunde si unele dezavantaje.

Sucul natural

Sucul natural

Sucul natural contine vitaminele A si C, folati, potasiu, magneziu si fitonutrienti, componente organice ale plantelor care pot ajuta la prevenirea a numeroase boli, scrie Fox News.

In plus, in unele se adauga calciu si vitamina D, si ele importante pentru mentinerea sanatatii.

Oamenii ar trebui sa consume mai mult din aceste vitamine esentiale pentru sanatate, spune Diane Welland, specialista in diete.

In cazul copiilor care nu au un aport alimentar suficient, sucul natural poate fi singura sursa de vitamine esentiale si poate inlocui chiar cantitatea de fructe pe care ar trebui sa o consumam in fiecare zi. Mai multe studii de specialitate arata ca unii copii care au baut sucuri naturale au consumat inclusiv mai putine grasimi si mai putin zahar.

In plus, fructele pot fi mai scumpe decat sucul facut din ele, in special atunci cand unii le prefera pe cele organice. Sucul natural prezinta si avantajul de a fi consumat imediat, ajutandu-i pe copiii cu un program incarcat la scoala sa economiseasca timp.

Expertii mai sustin ca in cazul copiilor ce au o dieta echilibrata si mananca fructe nu este necesar si sucul natural.

Acesta prezinta dezavantajul de a nu avea fibre in continut, ele putand fi gasite in fructe. Sucul natural poate reduce din apetitul copiilor, deoarece le stimuleaza pofta de a consuma dulciuri.

Exsita insa si studii care sugereaza o legatura intru suc si riscul de obezitate. Astfel, o cercetare realizata la Universitatea Harvard arata ca oamenii care consuma mai mult suc iau mai mult in greutate.

Problema apare atunci cand sucul nu transmite creierului senzatia de satietate, asa ca aportul de calorii din suc se adauga peste cele luate din mancare.

Un alt dezavantaj al sucului natural se refera la cresterea nivelului de zahar din sange, riscul de diabet fiind si el marit, in special la copii.

In cazul in care copiii nu vor sa manance fructe, cel mai bine este ca ele sa fie pregatite cu prajituri sau sa nu le fie date singure. Este bine de stiut ca sucul natural nu trebuie dat copiilor sub un an.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Care este adevarul despre sucul natural si ce pericole ascunde el

5 comentarii

  1. This is a very informative content. I see a blog that understands the value of providing a quality resource for free. Thank you for posting such a great article.

  2. Such a nice info thanks for sharing

  3. Thanks for giving that type of information. Really enjoyed this blog post. Really looking forward to reading more.

  4. It’s a great blog! As a newcomer, this helps me learn everything very well. Thanks for sharing!

  5. Thanks for giving that type of information. Really enjoyed this blog post. Really looking forward to reading more. Bungalow Finder

Lasă un răspuns