Ce probleme ne poate face dieta fara gluten0 Comments

Publicat in:
Etichete: cand nu e recomandata, dieta, dieta fara gluten, gluten, mancare, medici, probleme

Exista persoane care recurg la o dieta fara gluten pentru a slabi. Printre aceste persoane se numara inclusiv vedete ca artista Miley Cirus si starul cinematografic Gwyneth Paltrow.

Totusi, o asemenea dieta nu este chiar atat de sanatoasa pe cat credem si poate determina numeroase probleme.

Dieta fara gluten

Dieta fara gluten

Conform unui studiu recent aparut in revista „American Journal of Gastroenterology„, oamenii care consuma alimente fara gluten nu isi fac chiar o favoare propriului corp, scrie Fox News.

Dieta fara gluten – Atentie!

Expertii americani sustin ca multi oameni evita glutenul sau tin o dieta fara gluten fara a avea o intoleranta la aceasta proteina gasita in faina de grau si alte cereale.

Boala celiaca sau enteropatia glutenica reprezinta o afectiune genetica ce provoaca o reactie neplacuta autoimuna la gluten. Multe persoane nici macar nu stiu ca au aceasta afectiune. „1% din populatie si unul din o suta de persoane caucaziene au boala celiaca”, spune doctorul Joseph Murray, gastroenterolog american, coautor al acestui studiu.

Medicul mai spune ca doar 17% din oameni stiu ca sunt bolnavi, cei care au probleme gastrointestinale afland in cele din urma ca au boala respectiva.

Specialistii in domeniu cunosc acum mult mai multe lucruri despre enteropatia glutenica decat stiau cu zece ani in urma. Astfel, persoanele care suspecteaza astfel de probleme trebuie sa fie atente la anumite aspecte. Ele au probleme precum diaree, dureri de stomac, balonare si o pierdere inexplicabila in greutate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce probleme ne poate face dieta fara gluten

Lasă un răspuns