Uleiul de peste, miraculos pentru inimaUn comentariu

Publicat in:
Etichete: acizi, calitatile uleiului de peste, efecte, efecte ulei de peste, inima, miraculos, ulei de peste, uleiul de peste

Uleiul de peste este cunoscut in intreaga lume pentru efectele sale benefice asupra corpului uman. Printre acestea se numara cel asupra inimii, dovedit acum printr-un nou studiu stiintific.

Ulei de peste

Ulei de peste

Cercetatorii de la un institut de specialitate din Michigan, SUA, au realizat mai multe teste pe o perioada de doua luni, monitorizand 67 de participanti care nu aveau probleme de sanatate, cu varsta peste 20 de ani.

Acestora le-au fost date doua tipuri de tratamente: unul de noua grame constand in pastile cu ulei de peste si altul cu efect placebo, constand in ulei de masline, potrivit datelor publicate de inquisitr.com.

Participantii la studiul mentionat au fost apoi testati in privinta tensiunii arteriale si a altor parametri ai corpului. Expertii au constatat ca raspunsul la stres al persoanelor care au luat ulei de peste a fost unul mai bun decat in cazul celeilalte categorii.

Cercetatorii nu au observat nicio diferenta intre cele doua categorii, in momentul in care acestia erau in stare de repaus.

Uleiul de peste – efect benefic asupra sistemului cardiovascular

Uleiul de peste

Uleiul de peste

Expertii au conchis ca uleiul de peste poate avea un efect pozitiv asupra controlului nervos si cardiovascular, iar ingredientul cel mai important este acidul docosahexaenoic. Potrivit savantilor, acesta este unul dintre cei mai importanti acizi grasi omega-3 din uleiul de peste.

Un alt acid gras este acidul eicosapentaenoic, si acesta avand un efect foarte important asupra corpului.

Studiile efectuate in anii trecuti evidentiau ca uleiul de peste poate proteja oamenii impotriva maladiei Alzheimer si de unele forme de dementa. Pentru a beneficia de efectele lui pozitive, specialistii recomanda sa consumati somon, hering, macrou si sardine.

Articolul pe aceasta tema a aparut in revista „American Journal of Physiology”.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Uleiul de peste, miraculos pentru inima

Un comentariu

  1. Jalba Ioan

    Citesc cam tot ce primesc. Acum, ma intereseaza materialele care spun cum sa mancam sanatos. Ca afectiune, mancaruri si produse antistres, antiaxioase. Orele de administrare ,”felul” de a manca.
    Sa auzim de bine.

Lasă un răspuns