6 alimente nesanatoase pe care sa nu le mananci niciodataUn comentariu

Publicat in:
Etichete: alimente, omega, sanatos, sare de mare, toxic, zahar

Pentru a fi sanatosi, incercam fiecare dintre noi sa mancam alimente cat mai sigure si sa alegem ce este mai bun din ceea ce gasim pe piata sau la supermarket prin evitarea unor alimente  nesanatoase.

Este necesar sa stiti sa alegeti cele mai sanatoase alimente dintre cele care va sunt oferite de magazine. Iata care sunt 6 alimente pe care sa nu le mananci niciodata.

Alimente nesanatoase – Rosiile in cutii de metal

Expertii au stabilit ca legume precum rosiile sunt excelente pentru sanatate, acestea fiind cea mai buna sursa de licopen. Ei sustin ca rosiile conservate sunt chiar si mai sanatoase decat rosiile crude, pentru ca licopenul este activat prin fierbere. Incearca sa nu cumperi niciodata rosii conservate in cutii de metal.

Asta pentru ca, aceste conservele realizate din metal sunt acoperite cu o pelicula care contine BPA, o substanta chimica daunatoare, mai ales atunci cand se combina cu acidul din rosii si sucul acestora.

Expertii spun ca nu legumele sunt daunatoare, ci modul in care acestea sunt stocate. Cel mai bine ar fi sa cumperi mereu conserve in borcane de sticla sau in containere de carton, scrie Yahoo Health.

Alimente nesanatoase – Margarina

In ceea ce priveste margarina, trebuie sa stiti ca spre deosebire de unt, fabricat din produse de origine animala, aceasta este facuta din ulei vegetal. Margarina contine grasimi trans, care majoreaza foarte mult riscul inflamatiilor si deterioreaza membrana celulelor. Medicii spun ca o consecinta grava este aceea a cresterii riscului bolilor cardiovasculare, cancerului sau cresterea nivelului colesterolului rau. Asa ca incearca sa eviti margarina, pentru a nu avea probleme de sanatate.

Alimente nesanatoase – Produse de patiserie bogate in acizi grasi

Specialistii in nutritie mai spun ca alimentele bogate in omega 6 sunt sanatoase doar daca se pastreaza un raport de unu la unu cu omega 3. Este recomandat sa eviti produsele de patiserie bogate in omega-6 si alti acizi grasi. Expertii spun ca ar fi bine sa apelezi la surse de omega 3, precum ar fi nuca de cocos, nuca, sau uleiul de masline.

Ar fi foarte bine daca poti sa nu consumi aluaturile pufoase de patiserie inghetate si pe cele gata preparate, deoarece acestea contin cantitati foarte mari de omega 6.

Alimente nesanatoase – Floricele de porumb pentru microunde

De asemenea, nici floricele de porumb care se pregatesc in cuptorul cu microunde nu sunt sanatoase. Aceste pachete gata preparate contin PFOA, apreciata de catre experti drept o substanta foarte toxica cu efect cancerigen.

Alimente nesanatoase

Alimente nesanatoase

Asezata in cuptorul cu microunde, PFOA se lipeste de floricele si ajunge in organism, determinand probleme de infertilitate, cancer de ficat si testiculare.

Alimente nesanatoase – Sarea rafinata

Un alt produs problematic este sarea rafinata. Recomandarea specialistilor este sa utilizezi sare de mare sau sare bruta, care pastreaza minerale esentiale, ce nu se mai regasesc in sarea de masa rafinata.

Gandeste-te sa cumperi sare de mare sau sare de Himalaya, mai ales ca cea grunjoasa este mult mai buna decat sarea de masa.

O regula elementara a unei alimentatii sanatoase spune ca un produs care nu se gaseste in natura, nu trebuie mancat. Astfel, pentru a fi sanatosi ar fi bine sa stiti ca este mai sanatoasa o lingurita de zahar, miere sau alt indulcitor decat indulcitorii sintetici.

Alimente nesanatoase – Indulcitori artificiali

Expertii in nutritie sustin ca indulcitorii artificiali sunt mult mai daunatori decat zaharul, deoarece contin aspartam, substanta responsabila de cancer si leziuni neurologice, dar si pentru cresterea in greutate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

6 alimente nesanatoase pe care sa nu le mananci niciodata

Un comentariu

  1. omega

    mai verificati cu margarina. cele de acum din comert numai contin grasimi trans pentru ca nu mai sunt hidrogenate

Lasă un răspuns