Proteinele in dieta Dukan2 comentarii

Publicat in:
Etichete: dieta, dieta Dukan, Dukan, proteine, proteine Dukan, proteinele

Proteinele inseamna, in mare majoritate, carne. Trebuie sa stiti faptul ca dintre toate carnurile, cea de cal este carnea cu cele mai putine grasimi si cea mai bogata in proteine. Carnea de vita este mai grasa decat carnea de cal, insa are si portiuni mai putin grase.

Proteinele- Dieta Dukan

Proteine - Dieta Dukan

Evitati consumul de carne de miel, porc si oaie deoarece nivelul de proteine este foarte ridicat.

Proteinele – puiul, gasca, rata si oul

Puiul, gasca si rata contin proteine intr-o cantitate foarte mare, insa puiul are avantajul ca nu contine deloc grasimi.

Pestele este extrem de slab in grasimi. Codul si merluciul sunt foarte bogati in proteine. La fel se intampla si cu crustaceele, crabul, crevetii si fructele de mare.

Galbenusul de ou este plin de lipide si colesterol, insa albusul contine cele mai putine proteine. Ouale sunt permise de dieta Dukan datorita faptului ca albusul si galbenusul se consuma impreuna, acest lucru facand ca nivelul de proteine sa fie unul acceptabil.

Proteinele – nelipsite din alimentatie

Proteinele sunt cel mai greu digerabile de catre organism. Spre exemplu, organismului uman ii trebuie cel putin 3 ore pentru a digera dezintegra si asimila proteinele. Un lucru interesant este faptul ca digestia proteinelor se face cu un consum mare de energie (aproximativ 30% din caloriile de proteine consumate). Altfel spus, din 100 de calorii consumate, organismul ramane cu 70, diferenta de 30 fiind consumata in procesul de digestia a acestora.

Spre deosebire de glucide si lipide, proteinele reprezinta singurul tip fara de care organismul uman nu poate supravietui.Glucidele sunt cel mai putin importante deoarece organismul uman este construit de asa natura incat poate produce singur zahar din grasimi si carnea consumata. Acest fenomen se intampla si atunci cand nu consumati glucide. Organismul dvs. dezintegreaza grasimile acumulate pentru a asigura necesarul zilnic.

La ce va ajuta proteinele

Proteinele sunt foarte importante in procesul de gandire, ajuta memoria, faciliteaza cresterea parului si dezvoltarea sistemului muscular.

Atunci cand organismul dvs. nu este alimentat cu suficiente proteine, el incepe sa consume din oase, muschi si piele. Unele persoane spun ca acesta este motivul pentru care dietele pe baza de lichide sau fructe trebuie evitate pe cat posibil. Parerile sunt, insa, impartite.

Ideal pentru organismul uman este combinatia de glucide, lipide si proteine intr-un anumit raport:

  • 5 parti glucide
  • 3 parti lipde si
  • 2 parti proteine.

Acest raport este prezent si in laptele de mama si este raportul conform caruia organismul asimileaza cel mai usor, fapt ce duce la ingrasare.

Trebuie sa stiti faptul ca un consum bazat doar pe grasimi sau glucide nu este deloc sanatos. Plecand de la principiul ca proteinele sunt un lucru indispensabil organismului uman, Doctorul Dukan a pus pe picioare dieta ce-i poarta numele: dieta Dukan.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Proteinele in dieta Dukan

2 comentarii

  1. ceva despre colon iritabi+alimentatie

  2. nu mananc carne de 13 ani,peste cand imi permit…colon iritabil
    =alimentatie 

Lasă un răspuns