Cum sa-ti vopsesti, natural, parul0 Comments

Publicat in:
Etichete: par, retete, sampon, trucuri, varfuri, vopsea

Vopsirea parului

Vopsirea parului

Majoritatea femeilor se vopsesc: din plictiseala, dintr-un capriciu al modei, din dorinta de a schimba ceva sau pentru a-si ascunde firele carunte care tradeaza varsta. Exista, insa, si femei care nu vor sa se vopseasca pentru ca resping ideea de a folosi produse chimice. Ele isi doresc, insa, sa-si recapete stralucirea naturala a parului.

Solutiile pe care le oferim sunt simple, la indemana oricui si, cel mai important, naturale.

Vopsirea parului cu frunze de nuc

Frunze de nuc – pentru parul negru, brunet sau pentru parul carunt, care a fost „candva” inchis la culoare.

Fierbeti trei linguri de frunze de nuc in 1,5l de apa, timp de 10-15 minute. Dupa spalare, clatiti parul cu acest decoct cald. Ceaiul de frunze de nuc are si alte calitati: tonifica radacina si stimuleaza regenerarea firului de par, reglind, totodata, secretia de sebum la nivelul pielii capului.

Vopsirea parului cu flori de musetel

Florile de musetel – pentru paru blond

Preparati un ceai de musetel din doua linguri de planta la1l de apa. Dupa ce a dat un clocot, luati vasul de pe foc , acoperiti-l si lasati-l sa stea 10-20 minute. Strecurati-l apoi foarte bine si clatiti-va parul dupa spalare.

Vopsirea parului cu bulb de ceapa

Bulbul de ceapa – pentru parul carunt, care a fost blond sau saten.

Fierbeti un bulb de ceapa cu tot cu foile de la suprafat,. intr-un litru de apa, timp de 15 minute. Clatiti parul cu decoctul cald. Este si un bun tonifiant pentru par.

Vopsirea parului cu hena

Hena – pentru parul in nuante roscate

Exista mai multe soiuri de hena, iar nuantele obtinute difera. Puneti planta uscata si maruntita intr-un castron, turnati apa si amestecati pana obtineti un terci. Acesta se aplica dupa spalare, de la radacina si pana la varfuri. Dupa aplicare, strangeti parul si acoperiti capul cu o folie de plastic, peste care infasurati un prosop cald. Tineti o ora sau chiar o noapte, in functie de nuanta dorita.

Antielectricitate statica

Parul fin se electrizeaza in special atunci cand este frig sau cand aerul este uscat. Sampoanele pentru volum au misiunea da a „gonfla” radacinile si a conferi flexibilitatea parului, acest tip de sampon nu face decat sa electrizeze firele. Opteaza pentru un pieptene si o perie din materiale naturale sau din ceramica.

Iata un pont pentru situatiile de urgenta: pune un bob de crema hidratanta pe maini si trece-ti degetele usor prin par. Acest truc este interzis persoanelor care au parul gras.

Varfurile

La urma urmei, ele arata cat de mare atentie acorzi ingrijiri podoabei capilare. Varfurile despicate sunt cosmarul oricarei femei . Pieptanati-va cu un pieptene cu dintii rari pornind de la varfuri si avasand treptat spre radacini. Daca vei proceda invers nu vei face decat sa creezi „imbarligaturi”. E de preferat sa folosesti un piptene din rasina aluneca usor.

Putem sa avem un par de nota10 fara mainile dibace ale unui hairstilist in fiecare dimineata.

Sunt mici trucuri care pot sa puna bazele unei coafuri reusite si sa mentineti un par sanatos.

 

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum sa-ti vopsesti, natural, parul

Lasă un răspuns