Scaderea colesterolului. Alimente care ajuta la scaderea colesterolului0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, colesterol, cum scad colesterolul, natural, protejare, scaderea colesterolului

Alimentele care ajuta la scaderea colesterolului in mod natural

Poate ca medicul v-a incurajat sa adoptati diete sanatoase pentru scaderea colesterolului sau poate sunteti in cautare de a face alegeri mai bune privind alimentatia. Ei bine, oricare ar fi motivul, ati ajuns unde trebuia.

Alimentatia este principalul factor pentru a sprijini sanatatea inimii, inainte sa apara probleme. Poate stiti deja…  colesterolul apare, in mod natural, in alimente precum carnea rosie si ouale.  Totodata, exista alimente care ajuta la scaderea colesterolului, in mod natural. Alimentele naturale sunt bune pentru organismul tau, sunt usor accesibile si usor de adaugat la o dieta sanatoasa.

HDL si LDL colesterol

Colesterol în corpul nostru provine din doua surse primare: naturale si de productie, care sunt produse de ficat si animale (precum carne, lapte si oua).

Scaderea Colesterolului

Scaderea Colesterolului

Colesterolul joaca un rol vital in digestia grasimilor, hormonilor si formarea  de vitamina D in piele. Nivelul de colesterol este un indicator ce exprima gradul de grasime din sangele dumneavoastra.

Avand colesterol ridicat sau niveluri scazute de colesterol HDL (cunoscut sub numele de colesterol bun), in combinatie cu un nivel ridicat de colesterol LDL (cunoscut sub numele de colesterol rau), oamenii manifesta un risc crescut de a dezvolta boli de inima. Din punct de vedere tehnic, HDL si LDL colesterol sunt lipoproteinele de transport in intreg organismul. HDL-l ofera ficatului caracteristice de eliminare, dar LDL se lipeste de peretii arterelor si compromite fluxul sanguin.

Schimbarile evidente ale dietei sprijina nivelul colesterolului,  incluzand reducerea cantitatii de produse de origine animala. Puteti face mai mult decat sa reduceti aportul de colesterol, puteţi, de asemenea, consuma alimente naturale.

Scaderea colesterolului cu fulgi de ovaz

Fulgi de ovaz – unul dintre alimentele primare FDA aprobat pentru abilitatile sale. O ceasca de 3/4 care sa contina fibre din fulgi de ovaz, nu numai ca ajuta la reducerea colesterolului, dar ea va ofera avantajul suplimentar de a sprijini orice pierdere in greutate. Incercati un castron de fulgi de ovaz cu afine, migdale sau seminte de in la micul dejun,  pentru a incepe cu bine orice zi.

Pestele de apa dulce si scaderea colesterolului

Somon, sardine si macroul sunt surse excelente de omega-3 acizi grasi esentiali, care sunt remarcate pentru abilitatea lor. Asociatia Americana de Sanatate recomanda consumul a doua-trei portii de peste de apa dulce pe saptamana. Cu toate acestea, omega-3 acizi grasi esentiali sunt gasiti si in nuci, semintele de dovleac si susan. Chiar si in unele legume cu frunze verzi. Daca, totusi, ramanem la varianta „peste„, bva sfatuim sa prajiti pestele in ulei de masline, astfel incat sa nu pierdeti beneficiile acestui aliment excelent.

Fructele de Avocado

Este adevarat ca fructele de avocado contin o cantitate semnificativa de grasime. Insa, aceasta este o grasime sanatoasa. Grasimea pe care o contine fructul de avocado furnizeaza organismului acid oleic, care a fost dovedit ca reduce nivelul colesterolului rau si mareste nivelul de colesterol bun. Bogat in arome si plin de savoare, fructul de avocado este, adesea, un tratament.

Merele

Un mar pe zi ajuta la tinerea medicului la distanta. In mere veti gasi pectina – un antioxidant – plus o doza sanatoasa de fibre. Toate vor lucra cu corpul dumneavoastra pentru a reduce LDL si pentru creste nivelul HDL. Asocierea unui mar cu o bucata de branza degresata este deliciul suprem si tratamentul ideal.

Frunze verzi va ajuta la scaderea colesterolului

Oricine poate beneficia de un numar de portii de fructe si legume, dar puteti creste beneficiile pentru sanatatea dvs. prin alegerea legumelor verzi. Legume precum: frunzele de varza, spanac si salata contin vitamina A, calciu si fier oferind o doza excelenta de fibre.

Incercaţi sa incorporati salatele in planurile de masa zilnice. Daca nu sunteti un adept al salatelor, pregatiti salata cu o garnitura sau gulii (recomandate pentru frunzele lor).

Cum scadeti colesterolul cu leguminoase?

Ca si fulgii de ovaz, merele si verdeturile, legumele sunt pline de fibre si luptă impotriva colesterolului. Fasolea si mazarea sunt,  de asemenea, surse excelente de proteine. Alegeti fasolea uscata cu continut redus de sodiu si zahar.

Colesterolul si Afinele

In afara de a fi un favorit al verii, afinele sunt o sursa buna de vitamina C si antioxidanti. Acestea reduc riscul anumitor tipuri de cancer. Dar vestea buna nu se termina aici. O inima sanatoasa au persoanele care consuma struguri, vin rosu si afinelele (care contin un compus ce are proprietati specifice in lupta cu colesterolul). Consumati-le simplu sau amestecati-le cu iaurt sau fulgi de ovaz cu nivel mic de grasime.

Colesterol – Nuci

Migdalele si nucile sunt cunoscute pentru scaderea colesterolului. Aceste fructe au continut caloric ridicat dar sunt bogate in proteine, grasimi mononesaturate (bune pentru organism) si reduc apetitul, fiind satioase.

Aruncati un pumn de migdale sau de nuci peste salata, in loc de crutoane, pentru a adauga un plus de sanatate. Cand vine vorba de nuci prajite, alegeti nuci uscate in locul celor prajite in ulei.

Semintele de in

Cu cantitati mari de omega-3 acizi grasi esentiali, ati putea cu usurinta sa va bazati pe semintele de in in loc de somon, pentru a ajuta la scaderea colesterolului (o veste buna pentru vegetarieni).

Semintele de in ajuta la scaderea LDL si a nivelului trigliceridelor serice. Presarati-le pe cereale si salate, adaugati o lingura in piure sau amesteca-le în retele de prajituri sau briose.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Scaderea colesterolului. Alimente care ajuta la scaderea colesterolului

Lasă un răspuns