Sindromul premenstrual2 comentarii

Publicat in:
Etichete: dureri ciclu, dureri menstra, dureri menstruale, premenstrual, sindrom, sindromul premenstrual, spm, tratament dureri ciclu, tratament dureri menstruale

Sindromul premenstrual – Majoritatea femeilor trec prin anumite schimbari fizice si psihologice cu aproximativ o saptamana inaintea unui ciclu (menstra). Simptomele acestor schimbari sunt sanii durerosi, durerile de cap precum si tendinta de a lacrima usor. Insa, la unele femei, aceste simptome sunt suficient de neplacute pentru ca le perturba viata cotidiana.

Sindromul premenstrual – forma severa

Cea mai severa forma de SPM (sindrom premenstrual) cunoscuta si sub denumirea de dezordine premenstruala disforica poate avea un efect atat de pronuntat incat medicul trebuie sa prescrie antidepresive.

Totodata, in cazuri severe, medicul poate prescrie un tratament medicamentos, administrabil pe cale orala. Nu ezitati sa consultati medicul, in cazul in care starile trec de limita superioara de disconfort.

Sindromul premenstrual

Sindromul premenstrual

 

Tratamentul sindromului premenstrual

Pentru a combate aceste simptome neplacute puteti sa incercati urmatoarele „remedii”.

In primul rand, aduceti linistea in mediul in care traiti. Femeile care sufera de SPM par a fi deosebit de sensibile la stresul de mediu. Daca va inconjurati de culori linistitoare (verde, albastru, galben) si de o muzica suficient de calma (de preferat muzica clasica) acestea va pot induce o stare de calm.

Nu faceti din SPM un secret. Discutati problemele dumneavoastra cu partenerul, cu prietenii sau chiar si cu colegii de serviciu. Aceasta atitudine va poate ameliora situatia.

Un alt sfat important este sa dormiti ori de cate ori simtiti nevoia.

Oferiti-va o baie cu saruri minerale pentru a va relaxa muschii din cap, pana in picioare. Muschii durerosi si circulatia defectuoasa pot fi ameliorate prin actul sexual si prin ajungerea la orgasm.

Daca si dvs. intampinati probleme inainte de menstra, trebuie sa stiti faptul ca acestea pot fi tratate destul de usor, asa ca nu va ingrijorati foarte tare! Puteti recurge la sfaturile de mai sus sau chiar la tratament medicamentos, in urma prescriptiei unui medic.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Sindromul premenstrual

2 comentarii

  1. în cadrul acestui sindrom pot apare retenţii de apă sau ele au o altă cauză survenită întâmplător în aceste perioade ale cicluli?

    • admin

      In timpul sindromului premenstrual pot aparea retentii de apa, asa ca nu trebuie sa va ingrijorati prea tare. Daca, totusi, aceste retentii se pastreaza si dupa, va sfatuim sa consultati un medic nefrolog.

Lasă un răspuns