Urgenta – O fetita isi rupe buzaUn comentariu

Publicat in:
Etichete: buza superioara, cazuri de urgenta, urgenta

Ana era foarte entuziasmata -implinea sase ani si urma sa serbeze cu toti prietenii ei.

Accidentul

Mama ei a inchiriat un castel gonflabil, care le-a placut copiilor foarte mult. Ei au inceput sa se ia la intrecere sarind pe el si executand diverse miscari de gimnastica. Dar la un moment dat Alina a incercat sa faca un exercitiu cu prietena ei si si-a lovit fata in partea din spate a capului lui Mihai.
Deodata peste tot era sange. Dupa cateva momente in care fetele s-au linistit, s-a vazut ca Mihai nu era ranit, dar Ana sangera la nivelul gurii.

Tatal ei a luat-o in masina si a plecat cu ea la spital. Dupa ce Ana s-a mai linistit, a fost mai usor sa se evalueze leziunile. Parintilor li s-a parut ca a pierdut un dinte, dar de fapt toti dintii erau la locul lor.

Motivul pentru care Ana sangera era faptul ca ea isi rupsese buza superioara, pe dinauntru, la nivelul unei mici cute pe care o face mucoasa, chiar cand trece de pe buza pe gingie. Aceasta parte este cunsocuta sub denumirea de fren labial si este foarte sensibila, in special la copii. Se parea ca in cazul Anei ea se rupsese la contactul cu capul lui Mihai.

Desi tinde sa sangereze abundent, un fren labial rupt nu reprezinta o leziune grava. Nu este nevoie de coaserea lui si este sigur ca se va vindeca de la sine.

Totusi, in cazul Anei, rana era destul de iritata, asa incat medicul i-a recomandat mamei o solutie simpla cu glicerina, pentru spalarea gurii, care urma sa fie folosita de trei ori pe zi.

Aceasta urma sa pastreze rana curata si astfel sa ajute vindecarea ei. Ana a fost sfatuita sa evite alimentele acre sau sarate in urmatoarele cateva zile, deoarece acestea ar fi putut sa irite tesutul la locul rupturii.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Urgenta – O fetita isi rupe buza

Un comentariu

  1. elena

    Frenul rupt la copil dintre buza si gingia de sus poate poate sa ii afecteze pozitia guriti sau a nasului frenul rupt ramas sub buza ii afecteaza cu ceva va rog un rasp mau repede

Lasă un răspuns