Hernia hiatala0 Comments

Publicat in:
Etichete: hernia hiatala, hernie, operatie, operatie hernie, tipuri de hernie

Mişcarea anormală a stomacului în torace este o boală cronică, numită hernie hiatală. Pacienţii cu complicaţiile de reflux gaslroesofagian au hernie hiatală mare.
Hernia hiatala este caracterizată de protruzia unei porţiuni din stomac prin hiatusul (deschiderea) diafragmului – o membrană musculotendinoasă ce separă toracele de abdomen. Sfincterul esofagian inferior devine deseori ineficient la pacienţii cu hernie de tip I sau III (vezi mai jos), cauzând simp-tome dureroase datorate refluxului acid al conţinutului gastric. Aceasta însă poate să nu fie o problemă în cazul herniei de tip II, în care mulţi pacienţi nu acuză simptomele BRGE.

Tipuri de Hernie Hiatala

■    Tipul I, cunoscut şi ca hernie hiatală prin alunecare, este cel mai frecvent. Constă dintr-o simplă herniere (protruzie) a joncţiunii gastroesofagi-eneîn torace. Sfincterul esofagian inferior poate fi văzut clar că este deplasat în sus, înspre torace.

■    Tipul II. cunoscut şi ca hernie hiatală paraesofagiană, sau prin rostogolire, implică o parte din stomac ce protruzionează în torace, lăsând joncţiunea gastroesofagiană în poziţie normală. Este o situaţie rară.

■    Tipul III este o combinaţie a tipurilor I şi II. şi este forma cea mai rară.

MOTIVELE OPERAŢIEI

Odată apărută, hernia hiatală poate acţiona alături de alte mecanisme de la nivelul joncţiunii gastro-eso-fagiene. pentru a determina reflux gastroesofagian. Pacienţii adulţi cu hernie hiatală au nevoie de operaţie. numai după ce au fost diagnosticaţi şi cu BRGE.

Singură, hernia hiatală poate să nu dea simptome şi nu necesită intervenţie chirurgicală. Dar refluxul acidului gastric, pe termen lung, ca în cazul BRGE. este simptomatic când se asociază cu hernia hiatală.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Hernia hiatala

Lasă un răspuns