Cum se fac radiografiile toracice0 Comments

Publicat in:
Etichete: hemoptizia, radiografia toracică, radiografie, radiologie

Radiografia same old este posteroanterioarâ (PA), ceea ce înseamnă că razele pătrund din spate, cu caseta ce conţine filmul în faţa pacientului. Totuşi, multe radiografii fălovely în urgenţă sunt anteroposterioare (AP), razele intrând din faţă, iar filmul fiind poziţionat in spatele pacientului. O radiografie AP poate fi făminimizeă cu pacientul in poziţia şezând sau culcat dar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Acesta este doar unul din aspectele pe care clinicianul sau radiologul trebuia să la ia în considerare când citeşte filmul. Alte aspecte includ timpul cât pacientul a putut să îşi ţină respiraţia, orientarea pacientului şi intensitatea razelor X folosite. Variaţia oricărui side malesţionat poate face ca radiografia aceluiaşi pacient să aibă aspecte diferite. Este sarcina radiologului să poziţioneze pacientul, caseta cu filmul şi tubul aparatului, astfel Încât să rezulte o radiografie optimă.

Se foloseşte şi radiografia toracică laterală, cu razele pătrunzând din lateral, de obicei în situaţii care nu reprezintă urgenţe, când se urmăreşte poziţionarea actuală a unei umbre anormale, sau când o zonă a plămânului trebuie vizualizată în căutarea unui cancer, la pacienţii cu simptome cum ar fi hemoptizia (expectoraţie cu sânge). Acest lucru este necesar deoarece imaginea standard (PA) nu vizualizează sfertul inferior al câmpurilor pulmonare, situate in spatele diafragmului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se fac radiografiile toracice

Lasă un răspuns