EncefalitaUn comentariu

Publicat in:
Etichete: encefalita, meningoencefalita, oreion, varicela, varsatul de vant

Encefalita reprezintă o inflamaţie a creierului şi este determinată frecvent de un virus. Copiii afectaţi suferă de disfuncţii cerebrale din ce în ce mai severe, manifestate prin tulburări de comportament, convulsii şi comă.

Encefalita este o afecţiune neurologică gravă, care este determinată, în general, de un virus, care este toxic pentru ţesutul cerebral. Este implicată inflamaţia ţesutului cerebral propriu zis, spre deosebire de inflamaţia meningelor (membranele ce învelesc creierul), care apare în meningită. Uneori se inflamează atât creierul cât şi meningele, în acest caz fiind vorba de meningoencefalita.
CAUZELE ENCEFALITEI
Principalele virusuri care provoacă encefalita includ:
Virusul herpes simplex (tip I şi II) – virusurile pot fi transmise de la mamă la făt în timpul naşterii (dacă mama are herpes genital).
Encefalita poate reprezenta şi o complicaţie a unei infecţii cutanate cu herpes simplex.
Virusul rujeolei – aproximativ unul din 5 000 de copii cu rujeolă fac encefalită, ca o complicaţie a bolii infecţioase. Afecţiunea apare de obicei la câteva zile după ce erupţia a devenit evidentă.
Virusul urlian (care determină oreion) – acest tip de encefalită este mai puţin frecvent.

Virusul varicelei (varsatul de vant) – acesta dă, de obicei, forme mai blânde de boală.
Virusurile gripale, în SUA şi Japonia, principala cauză de encefalită este reprezentată de infecţii le vira le transmise de la animale la om prin intermediul căpuşelor şi ţânţarilor. Virusul rabiei poate provoca şi el encefalită.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Encefalita

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns