Tratamentul encefalitei la copii0 Comments

Publicat in:
Etichete: Diagnostic, diagnostic encefalita, encefalita, tratamentul encefalitei

Copiii afectaţi de encefalită sunt îngrijiţi, de obicei, în unităţi specializate. Tratamentul are două obiective:
1.Tratarea specifică a cauzei inflamaţiei;
2.Tratarea efectelor encefalitei.

Tratamentul enceflitei la copii

Tratamentul encefalitei la copii

Tratamentul cauzei.
Este esenţială stabilirea cât mai rapidă a diagnosticului, deoarece instituirea precoce a tratamentului poate îmbunătăţi semnificativ prognosticul bolii. Diagnosticarea infecţiei cu virus herpes simplex este deosebit de importantă, deoarece aceasta este cea mai frecventă formă de encefalita virală în Europa şi singura care răspunde la tratamentul cu medicaţie antivirală (injectarea intravenoasă a produsului antiviral numit aciclovir).
După câteva zile, copiii afectaţi de encefalită trebuie să fie hrăniţi pe sondă nazogastrică. Starea lor necesită o monitorizare continuă.
Tratamentul efectelor.

Este importantă monitorizarea stării de conştienţă a copilului şi, dacă acesta este somnolent şi nu reacţionează, medicul trebuie să se asigure de menţinerea căilor aeriene libere. Pentru uşurarea simptomatologiei sunt urmaţi următorii paşi:

Rehidratarea copilului pe cale intravenoasă, reechilibrând pe această cale şi nivelul compuşilor chimici;

Dacă boala se întinde pe o perioadă mai mare de câteva zile, copilul ar putea necesita alimentaţie pe sondă nazogastrică;

Dacă la nivelul cutiei craniene se constată o creştere a presiunii, se poate institui ventilaţia artificială, pentru reducerea acesteia. Răspunsul la tratament poate să nu fie unul rapid, chiar şi cazurile în care terapia antivirală este adecvată. Unii copii îşi revin complet, dar alţii pot necesita fizioterapie sau logopedie, pe o perioadă de mai multe luni, pentru a-şi relua integral deprinderile motorii. La unii copii poate să se instaleze un deficit neurologic permanent.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratamentul encefalitei la copii

Lasă un răspuns