Cauze frecvente ale durerii lombare0 Comments

Publicat in:
Etichete: artrita, cauze frecvente ale durerii lombare, dureri de spate, dureri lombare, hernie de disc

Cauze frecvente ale durerii lombare

Cauze frecvente ale durerii lombare

Cauze frecvente ale durerii lombare – Toate structurile ce alcătuiesc zona spatelui sunt susceptibile la acci­dentări şi solicitări fizice repetate, în plus, tensiunea emoţională poate accentua orice durere.

PROLAPSUL (SAU HERNIA) DE DISC

Unele dintre cele mai vulnerabile părţi ale coloanei lombare sunt dis­curile intervertebrale. Localizate între fiecare vertebră, cele situate la baza coloanei vertebrale sunt cele mai predispuse la leziuni. De fiecare dată când o persoană se apleacă în faţă sau se aşază, discurile inter­vertebrale sunt comprimate şi sunt puse mereu în tensiune de răsuci­rile şi aplecările repetate.

De-a lungul timpului discurile încep să degenereze şi pot să apară fisuri la nivelul cartilajului, ce permit zonei centrale să se infiltreze către exterior. Acest aspect se numeşte prolaps sau hernie de disc. In cazu­rile grave, discul apasă pe rădăci­nile nervoase, ceea ce duce la apa­riţia durerii, însoţită deseori de sen­zaţie de amorţeală pe picior.

STENOZA VERTEBRALA

Pe măsură ce discul degenerează, el se deshidratează, reducând flexi­bilitatea la nivelul spatelui şi făcând zona să devină rigidă.

In plus, la nivelul vertebrelor se pot forma excrescenţe osoase cunoscute sub denumirea de cio­curi sau osteofite. Acestea apasă pe rădăcinile nervoase ducând la apa­riţia durerii si a amorţelii.  Principalele simptome sunt durerea, amorţeala şi slăbiciunea la nivelul gambelor, care se intensifică la mers şi se ameliorează în repaus, în poziţia şezând.

ARTRITA

Osteoartrita este o afecţiune arti­culară ce apare în special la per­soanele vârstnice. în cadrul acestei boli cartilajul articular se uzează şi se pot forma osteofite. Când acest lucru se întâmplă la nivelul feţelor articulare vertebrale durerea este localizată în zona inferioară a spa­telui, cu excepţia cazului în care un osteofit apasă pe un nerv şi atunci durerea poate iradia în jos pe picior.

Spondilita anchilozantă este un tip de artrită ce tinde să afecteze persoanele tinere. Deşi simptoma­tologia este asemănătoare, cu tim­pul articulaţiile intervertebrale fuzi­onează practic, astfel încât coloana devine complet rigidă.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cauze frecvente ale durerii lombare

Lasă un răspuns