Leucemia acuta5 comentarii

Publicat in:
Etichete: leucemia, leucemia acuta, leucocitele, maduva osoasa, Tratament, tratament leucemie

Leucemia este o boală malignă caracterizată prin hiperproducţia anumitor celule albe din sânge (leucocite). Leucemiile acute se dezvoltă rapid. Există două tipuri principale, unul afectează în special copii, altul, prioritar adulţii.

Leucemia este rezultatul producţiei necontrolate de leucocite, derivate dintr-o celulă unică, mai puţin diferenţiată, ce a suferit mutaţii.

Aceste celule sunt imature sau au forme anormale şi numărul lor, excesiv crescut, duce la simptomatologia ce apare în leucemie.

Leucemia poate fi acută sau cronică. In leucemia acută, boala este rapid letală fără tratament şi leucocitele sunt de tip foarte imatur.

In leucemiile cronice, boala progresează mai încet şi celulele leucemice sunt mai mature.
La oamenii sănătoşi, leucocitele imature (celulele blastice) se înmulţesc şi se maturează în măduva osoasă şi apoi sunt eliberate în sânge.

Neutrofilele sunt celule cu rol principal in apărarea împotriva infecţiilor bacteriene. Aici se pot vedea in sângele unul bolnav de septicemie bacteriană neutrofilele ce prezintă pete colorate violet in interior.

Bacteria va fi înglobată într-o vacuolă ca un balon şi digerata.

In leucemia acută, aceste celule primitive (blaşti) nu reuşesc să se matureze şi să se acumuleze. Celulele medulare se înmulţesc mai mult decât ar trebui şi nu se distrug când ar trebui.

Măduva osoasă este responsabilă de producerea tuturor celulelor anormale ale sângelui şi, dacă este plină cu celule imature blasatice, celulele seriei albe, cele roşii şi trombocitare nu mai sunt produse în cantitate suficientă.

Acest eşec este motivul frecvent pentru care pacienţii cu leucemie acută ajung la medic.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Leucemia acuta

5 comentarii

  1. admin

    Interesant articolul

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns