Chirurgie plastica0 Comments

Publicat in:
Etichete: chirurg plastician, chirurgie plastică, plastician, reconstrucţie a sânilor

Chirurgie plastica. In fiecare an, din ce în ce mai multe persoane apelează la chirurgia estetică. Pornind de la operaţia de reconstrucţie a sânilor, trecând prin îndepărtarea aluniţelor inestetice şi terminând cu tratamentul chirurgical al cancerului de piele, chirurgia estetică este una dintre cele mai versatile ramuri ale medicinii . Chirurgia plastică se referă, în principal, la chirurgia pielii. A fost denumită aşa, la începutul secolului, de către un chirurg german, care vorbea despre schimbarea sau reconstrucţia nasului unui pacient. El a numit-o rinoplastie (modelarea nasului). De la acest termen a derivat denumirea de chirurgie plastica , deşi, în ultimul timp, există tendinţa de a vorbi despre această specializare ca fiind chirurgie reconstructivă.

 

Medicul plastician este interesat în aceeaşi măsură de ceea ce se întâmplă sub piele, ca şi la suprafaţă. Aceştia sunt chirurgii cei mai specializaţi, capabili să creeze sâni, să recompună oasele şi tendoanele în cadrul operaţiilor mâinii, să refacă picioarele pacientului, în cazul unui accident de maşină şi să repoziţioneze muşchii, nervii şi pielea. Există puţine părţi din corp pe care chirurgul plastician să nu poată lucra.

Această supraspecializare a chirurgiei se dezvoltă cel mai rapid în SUA, având aproximativ 3 milioane de pacienţi în fiecare an. Dar chirurgia plastică nu este folosită numai pentru a opri procesul de îmbătrânire; există mai multe domenii, după cum urmează:
■    Tratamentul cancerelor (30%)
■    Traumatismele precum loviturile şi arsurile mâinilor 130%)
■    Anomaliile congenitale cum ar fi gura de lup” (40%)

Cum se ajunge la un chirurg plastician

In România a crescut în ultimii ani numărul cabinetelor de chirurgie plastică şi reparatorie. O parte din spitale au secţii de chirurgie plastica şi reparatorie. In aceste secţii se operează pacienţii ce au nevoie de intervenţii reparatorii în urma unor accidente sau malformaţii congenitale.

 

Majoritatea cabinetelor private răspund însă solicitărilor personale ale pacienţilor, păstrând confidenţialitatea, iar consultaţia şi tratamentul sunt plătite de pacient. Acesta se adresează medicilor fie la recomandarea altui pacient fie după ce a obţinut informaţii pe Internet privind cabinetul medical respectiv. Costurile operaţiilor estetice sunt semnificative şi depind de amploarea intervenţiei, dar sunt mai mici în România faţă de cele din ţările occidentale, cu rezultate similare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Chirurgie plastica

Lasă un răspuns