Anatomia CotuluiUn comentariu

Publicat in:
Etichete: anatomia cotului, cotul, flexia şi extensia, ligamentul, triceps

Anatomia cotuluiCotul este o articulaţie stabilă. Aceasta se datorează, în parte, faptului că în această articulaţie sunt permise numai două mişcări (îndoirea şi întinderea) şi, în parte, incizurii trohleare a ulnei, care este destul de adâncă pentru a forma o legătură strânsă cu partea de jos a humerusului.

Flexia şi extensia

Contracţia muşchilor din partea anterioară a porţiunii superioare a braţului (cum ar fi muşchii bicepşi brahiali) permite flexia (îndoirea) cotului. Când antebraţul atinge partea superioară a braţului, cotul nu mai poate să se îndoaie.

Contracţia muşchiului triceps, situat în partea posterioară a braţului permite extensia (îndreptarea) cotului. Atunci când olecranul ulnar intră în fosa olecraniană situată în partea inferioară a feţei posterioare a humerusului, cotul se află la extensia maximă.

Cotul este articulaţia ce uneşte oasele humerus, radius şi ulna. Această articulaţie importantă este susţinută de ligamente colaterale puternice.

Aceasta se datorează, în parte, faptului că în această articulaţie sunt permise numai două mişcări (îndoirea şi întinderea) şi, în parte, incizurii trohleare a ulnei, care este destul de adâncă pentru a forma o legătură strânsă cu partea de jos a humerusului.

Cotul este alcătuit din trei articulaţii separate. Aceste articulaţii sunt localizate în următoarele poziţii: 1 între humerus şi ulnă & între radius şi humerus (ambele articulaţii sunt de tip balama) 1 între capetele superioare ale radiusului şi ulnei (o articulaţie de tip pivot). Articulaţiile împart o cavitate sinovială comună. Pe partea laterală a articulaţiei se găseşte originea comună a muşchilor extensori, iar pe partea medială se află originea comună a muşchilor flexori ai antebraţului.

Ligamente

Cotul este susţinut de ambele părţi prin ligamente colaterale. Acestea cuprind ligamentul colateral radial şi ligamentul colateral ulnar.

Cititi si despre leziunile cotului!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Anatomia Cotului

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns