Diagnosticul diferenţial al hepatitei B, C şi D0 Comments

Publicat in:
Etichete: antigen, depatita c, hepatita, hepatita d, testarea hepatitei, virusi, virusul hepatitei

Pentru a înţelege cum se pune diagnosticul de infecţie hepatică, este important să se cunoască cum sunt alcătuite virusurile.
ANTIGENELE VIRUSULUI HEPATITEI B
Virusul hepatitei B (HBV) constă din-tr-un strat extern, denumit suprafaţă antigenică a virusului hepatitei B (HBsAG) şi o parte interioară numită miez, ce alcătuieşte o altă componentă virală, numită „antigen”.
O persoană cu infecţie acută hepatică tip B va avea în sânge HBsAg şi antigene tip „e”, laolaltă cu anticorpii produşi de corp împotriva acestor antigene. Aceştia sunt o parte din markerii pentru diagnosticarea infecţiei cu virus hepatic B. Dacă infecţia se rezolvă, aceşti markeri dispar.
PURTĂTORII DE VIRUS HEPATIC B

Dacă infecţia nu se rezolvă în interval de cinci luni, persoana devine purtător de virus hepatic B. Aceasta înseamnă că în sânge se vor găsi antigenele şi anticorpii împotriva virusului.
Testele de virusologie recomandate de medicii specialişti în hepatologie vor urmări prezenţa mar-kerilor de hepatită B, precum şi măsurarea cantităţii de virus prezent în sânge, numită încărcătură virală.
In plus, investigaţiile în cazul purtătorilor de virus hepatic B includ foarte probabil şi testarea hepatitei D, prin urmărirea anticorpilor specifici produşi de organism.

HEPATITA D
Hepatita D este produsă de un virus defectiv, ce apare numai în urma infecţiei cu virus hepatic B. Prezenţa virusului la un pacient indică, de obicei, o infecţie cronică.

HEPATITA C
Diagnosticul de hepatită cu virus C (HVC) este pus pe depistarea anticorpilor împotriva HVC în probele de sânge. Testele au fost introduseîn diagnostic datorită dezvoltării ingineriei genetice, care foloseşte metode prin care geno-mul HVC (harta ADN] p este clonat şi structura ţ lui este identificată.

Testele diagnostice folosite în prezent detectează anumite antigene ale porţiunii centrale a HVC şi anumite enzime specifice pentru HVC.
Testele suplimentare sunt făcute pentru a confirma diagnosticul, în cazul în care testele scre-ening sunt pozitive. Aceste teste folosesc deseori antigene similare testelor screening, dar implică alte metode de determinare. De exemplu, antigenele pot fi vizualizate pe benzi din hârtie specială, numite stripuri de nitroceluloză.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Diagnosticul diferenţial al hepatitei B, C şi D

Lasă un răspuns