Gestionarea durerii0 Comments

Publicat in:
Etichete: durerea, gastrita, gestionarea durerii, interventii cefalle, migrena

In tratamentul unui număr de afecţiuni, începând cu cefaleea uşoară şi terminând cu cancerul, eliminarea durerii poate fi un aspect necesar al terapiei. Medicamentele, sub diferite forme de administrare, reprezintă principala formă de abordare a durerii în occident.

Durerea este o senzaţie fizică sau psihică de suferinţă sau disconfort. Există numeroase tipuri, cauze şi clasificări ale durerii. 0 metodă obişnuită de clasificare a durerii este în funcţie de durata şi severitatea ei.

Durerea acută, cum ar fi cea produsă de o durere de dinţi, are în general o durată limitată. Ea reprezintă o reacţie de protecţie a corpului, semnalând leziunea unor ţesuturi din organism sau apariţia unorafectări iminente.
Durerea cronică, ce durează mai multe săptămâni, luni sau ani de zile, tinde să îşi piardă rolul de protecţie ca în cazul durerii acute. Deseori, ea este asociată cu boli ce se întind pe perioade lungi de timp, cum ar fi artrita. Pe măsură ce durerea persistă, pot să apară simptome şi semne de depresie.
TRANSMITEREA DURERII
Durerea este resimţită dacă ţesuturile corpului sunt direct lezate, sau dacă la nivelul lor apar modificări. Rezultatul este trimiterea către creier a unor semnale, prin fibrele nervoase specializate. Aceste fibre sunt diferite de cele ce fie produc mişcare la nivelul muşchilor, fie transportă alte tipuri de semnale, cum ar fi cele legate de vibraţii şi modificările legate de temperatura şi poziţia corpului.

Afecţiuni dureroase
Există multe afecţiuni însoţite de durere ce trebuie calmată. Durerea poate fi provocată de leziuni tisulare, boli, afectări musculare sau articulare, infecţii sau anumite proceduri medicale sau chirurgicale aplicate pacientului.
LEZIUNILE ACCIDENTALE
Accidentările pot fi externe, aşa cum se întâmplă în cazul arsurilor, tăieturilor sau echimozelor şi ele pot fi identificate uşor. Anumite afectări relativ minore, cum ar fi pătrunderea unui fir de nisip sau corp străin în ochi, pot produce dureri intense. Femeile beneficiază de asistenţă specială în timpul naşterii, pentru ameliorarea durerilor. Pentru a gestiona durerile date de contracţiile uterine se poate folosi un gaz, numit entanox, administrat pe mască.
Leziunile interne, cum ar fi fracturarea unui os sau o ruptură musculară, determină dureri intense, de obicei. Aceste leziuni pot necesita investigaţii medicale suplimentare.
BOLILE ACUTE Şl INFECŢIILE
Durerea poate fi provocată de procese patologice acute, cum ar fi apendicita sau de infecţii cum sunt cele de la nivelul rinichiului sau intestinelor sau meningita.
Cauzele obişnuite ale durerii sunt cefaleea, migrena, gastralgia şi lombalgia. Durerea cronică apare frecvent ta pacienţii care suferă de afecţiuni articulare şi artrită.
După intervenţiile chirurgicale, în timpul procedurilor medicale dureroase şi în timpul naşterii, sunt folosite metode speciale de combatere a durerii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Gestionarea durerii

Lasă un răspuns