Tratamente Naturiste din Samburi0 Comments

Publicat in:


Leacuri mai puţin cunoscute din SÎMBURI – Retete cu samburi

Cu mult timp în urmă, cand nu existau medicamente de sinteză iar antibioticele, capabile să învingă o mulţime de boli letale erau considerate un ideal imposibil de atins, oamenii îşi tratau suferinţele fizice apeland la arsenalul Naturii. Ei au învăţat, de-a lungul veacurilor, să folosească nu doar fructele, frunzele, scoarţa sau rădăcinile florilor şi copacilor, ci şi samburii roadelor lor.

Decoctul de pepene galben, util contra hemoroizilor

Sufăr de hemoroizi de la varsta de 30 de ani, cand mi s-au inflamat pentru prima oară, în timpul sarcinii.

Boala se manifesta foarte sever şi fără vreo lăgătură cu alimentaţia, ceea ce e un pic atipic pentru această boală. Mă feresc cat pot de mult să consum alimente despre care ştiu că ar fi contraindicate bolnavilor de hemoroizi, dar, chiar şi aşa, se întamplă să mai am cate o criză, mai ales în perioadele mai călduroase.

Nici iarna nu face excepţie, mai ales că, prin natura lucrurilor, atunci consumăm mai multă mancare gătită cu conţinut sporit de grăsimi, şi mai puţine fructe şi legume. Din fericire, pe lîngă unguentele recomandate de medic, mai folosesc şi un leac natural, preparat de mine în casă, care-mi face foarte bine.

Este vorba despre decoctul din samburi de pepene galben. Probabil că puţini dintre dvs. au auzit de un astfel de remediu, eu l-am aflat cu totul întamplător într-un concediu petrecut la socrii mei, în Teleorman.

Este simplu şi eficient: preparaţi un decoct dintr-o linguriţă de sîmburi uscaţi de pepene galben la 250 ml apă. Fierbeţi amestecul la foc domol cam un sfert de oră şi lăsaţi să se răcească, acoperind cana cu o farfurioară.

Beţi în fiecare zi două căni, una dimineaţa şi alta seara.

Domnica CUCU, Bucureşti

Pepenele galben nu este doar foarte gustos, ci şi un excelent diuretic.

Seminţe de măr pentru somn odihnitor
Aş vrea să ofer tuturor celor ce au probleme cu somnul o soluţie care pe mine m-a ajutat foarte mult. N-am să vă pun să luaţi cine ştie ce produse exotice scumpe şi nici să vă îndopaţi cu somnifere sau tranchilizante. Dimpotrivă, eu aş dori să vă recomand un remediu atît de simplu şi la îndemînă, încît n-o să vă vină să credeţi: seminţe de măr.

Acestea conţin substanţe soporifice excelente! Faceţi o infuzie dintr-o linguriţă de seminţe bine uscate şi măcinate la o cană de apă clocotită. Lăsaţi cana acoperită timp de un sfert de oră, să se infuzeze, apoi strecuraţi şi beţi întreaga cantitate seara, înainte de culcare. Veţi avea parte de un somn odihnitor.

Diana HUZLĂU. Bucureşt

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratamente Naturiste din Samburi

Lasă un răspuns