Retete NATURISTE0 Comments

Publicat in:


Imbogăţiţi-vă farmacia de acasă cu cinci preparate excelente în tratarea bolilor de orice fel, de la răceli şi sinuzite, la răni şi reumatism. Reţetele aparţin unora dintre cei mai fideli cititori ai site-ului nostru, care le-au folosit în nenumărate randuri pentru a-şi trata suferinţe dintre cele mai diverse.

Sucul de coacăze negre combate cistita

Substanţele conţinute în coacăze împiedică aderarea bacteriilor la pereţii vezicii urinare.

Dacă faceţi des infecţii urinare, încetaţi să mai luaţi antibiotice, căci riscaţi să dezvoltaţi imunitate la astfel de pastile, aşa cum mi s-a întamplat mie. Urmaţi mai bine sfatul meu, pentru ca  sunt păţită şi vreme de trei luni de zile sau şi mai mult dacă aveţi posibilitatea, consumaţi în fiecare zi, sirop de coacăze – antibiotice naturale, 100% eficiente – care previn instalarea unor noi episoade de cistită şi, nu în ultimul rand, ajută la vindecarea lor.

Eu am aflat reţeta după care se obţine acest minunat sirop de la o doamnă în etate pe care am cunoscut-o la spital.

Se obţine foarte uşor şi are un gust extraordinar de bun.

Aveţi nevoie cam de un kilogram de coacăze proaspete, neapărat negre, spălate bine în apă rece, curăţate de impurităţi şi lăsate la zvîntat pentru un ceas sau două. Din două kilograme de zahăr şi un litru de apă se face un sirop, pe foc, lăsînd să dea cîteva clocote.

Se adaugă coacăzele şi se mai lasă să fiarbă circa 10 minute, după care se storc fructele într-un săculeţ. La final, se filtrează siropul şi se lasă să mai dea un clocot. După aceea, se toarnă în sticle curate, încălzite, se astupă cu dop şi se păstrează la rece. Se beau 3-4 linguri de sirop pe zi, în cure îndelungate.

Crema cu conuri de pin alină reumatismul

Un leac eficient contra durerilor reumatice, pe care îl folosesc an de an din toamnă pană în primăvară, este alifia din conuri de pin. Eu am aflat reţeta de la un vindecător popular, foarte apreciat.

Aveţi nevoie de două conuri de pin mai măricele, cat mai proaspete şi adunate dintr-un loc lipsit de poluare. Se spală puţin de praf, apoi se pun să se usuce.

Se topesc într-o tigaie 50g untură de porc, apoi se adaugă conurile mărunţite.

Se lasă să se macereze 1-2 ore în untura fierbinte, apoi se strecoară. Se toarnă untura topită într-un borcan, se lasă să se răcească şi să transpire sub hartie de pergament, după care se închide ermetic borcanul si se tine la loc rece.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Retete NATURISTE

Lasă un răspuns