Intarirea sistemului imunitar – Tratamente Naturiste0 Comments

Publicat in:


Intăriţi-vă imunitatea cu măceşe

O condiţie necesară şi suficientă pentru a face faţă bolilor de orice fel, dar mai ales a acelora care au la origine infecţii virotice sau bacteriene, este un sistem imunitar bine consolidat.

Pană nu demult, adică în urmă cu vreo 3-4 ani, copiii mei în vîrstă de 8 respectiv 12 ani răceau foarte des, făceau „roşu în gat” şi se plangeau adesea de oboseală. Medicul lor pediatru îmi spunea de fiecare dată cand mă plangeam că am mai mereu odraslele bolnave că această sensibilitate accentuată se datorează faptului că sistemul lor imunitar este slăbit şi îmi recomanda să le dau vitamine.

Le-am dat o dată, de două ori… pană cand am refuzat să le mai dau medicamente de sinteză, după ce am citit că pot fi foarte periculoase în absenţa unor analize care să certifice deficienţele. Le-am înlocuit cu un preparat 100% natural, foarte bun la gust, şi extrem de bogat în vitamina C naturală: marmelada din măceşe.

In fiecare toamnă prepar un „lot” nou şi din septembrie pană în mai consumăm întreaga familie deliciosul gem şi nu mai ştim cum e să fii răcit.

lată reţeta: se iau 500 g fructe proaspete, 15 g pectină de mere şi cinci linguri de miere.

Se spală fructele, se curăţă de samburi, apoi se usucă într-o sită. Se pun într-o cratiţă şi se înfierbantă bine. Se adaugă pectina, amestecand uşor cu o lingură de lemn, apoi mierea, şi se lasă să dea în fiert. După aceea, se mai ţine vasul pe foc alte 30 de secunde, ca să se înmoaie bine fructele. Se toarnă fierbinte în borcane spălate şi încălzite, se acoperă ermetic cu capac şi se ţin cu gura în jos circa un minut. Se pun la rece, în cămară. După desfacere, conţinutul borcanului trebuie consumat în maximum două săptămani şi trebuie păstrat la frigider.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Intarirea sistemului imunitar – Tratamente Naturiste

Lasă un răspuns