RĂCELILE SI GRIPA – Tratamente NaturisteUn comentariu

Publicat in:


Racelile si gripa – tratamente medicinale naturiste si diferite leacuri babesti pentru tratarea lor

Fără îndoială că în sezonul rece inamicul public numărul I al sănătăţii sunt virozele respiratorii şi gripa. Tratamentele sunt destinate a uşura suferinţa şi a limita durata bolii. Puneţi-le fără teamă în practică, într-ucat sunt total lipsite de efecte secundare şi, dat fiind faptul că se aplică exclusiv extern, nu au nici un fel de contraindicaţie.

Apelaţi cu încredere la făina de muştar

Folosiţi făina de muştar în primele 2-3 săptămani de la preparare, altfel îşi pierde calităţile.

Presăraţi făină de muştar negru, cumpărată de la plafar, pe una-două comprese din tifon, apoi aplicaţi-le în zona superioară a spatelui, de o parte şi de alta a coloanei, şi pe piept, la nivelul bronhiilor.

Inainte, ungeţi zona mameloanelor şi a axilelor cu puţin ulei sau cremă pentru a le proteja de arsuri. Puneţi deasupra o carpă umedă, apoi un fular pe care să-l înfăşuraţi în jurul trunchiului.

Lăsaţi să acţioneze trei minute, apoi verificaţi: dacă pielea nu s-a înroşit prea tare, mai continuaţi procedura încă două minute, în caz contrar, îndepărtaţi cataplasmele şi reluaţi tratamentul după ce dispare eritemul.

Dacă la prima aplicăre de cinci minute, compresa a fost bine suportată, prelungiţi durata celei de a doua şi a treia aplicări de la cinci la 15 minute, avand grijă să verificaţi starea pielii din trei în trei minute.

Atenţie!
Nu apelaţi la ajutorul acestui remediu dacă pielea dvs. prezintă răni, arsuri, eczeme sau urticarie, căci este posibil ca făina de muştar să vă agraveze starea.

De asemenea, dacă aveţi pielea foarte albă şi sensibilă la soare, este bine să vă ungeţi în prealabil cu o cremă grasă (orice fel de cremă, poate fi şi de maini) pentru a reduce riscul de arsură.

Uleiurile esenţiale scot răceala din corp

Băile cu uleiuri esenţiale sunt modalitatea cea mai blandă de prevenire a răcelii. Un amestec excelent de uleiuri este cel de eucalip, mentă, pin si niaouli. Toate se găsesc la plafare şi chiar în farmaciile mai mari care comercializează ceaiuri sau alte produse naturiste.

Se pun cate cinci picături din fiecare sortiment la o cad cu apă călduţă. Mai întîi, însă, se diluează uleiurile esenţiale în ulei de măsline.

Adăugaţi amestecul în cadă chiar înainte de a vă scufunda în apa călduţă, pentru a nu reduce din beneficiile uleiurilor.

Un astfel de tratament activează, de asemenea, circulaţia sangvină şi ajută corpul să se încălzească mai uşor.

Băile de picioare au efect garantat

In materie de boli uşoare, precum răceala, guturaiul şi chiar gripa, este de preferat utilizarea remediilor băbeşti, pe bază de plante, cel puţin la fel de eficiente ca produsele din farmacii destinate tratării aceloraşi afecţiuni, dar mult mai accesibile ca preţ şi, foarte important, fără listă de contraindicaţii şi efecte adverse.

M-am convins de eficacitatea lor în comparaţie cu medicamentele de sinteză relativ recent, adică astă-iarnă, cand am răcit extrem de rău. Aveam febră mare, tuşeam de mi se zguduiau plămanii, şi nu puteam să mă dau jos nici pană la baie din pricină că ameţeam foarte tare.

M-am tratat cu pastile şi siropuri de tot felul, cred că am dat peste o sută de lei pe cele mai noi cuceriri în domeniul medicamentelor antivirale, însă efectul acestora era fie nul (ca în cazul tusei), fie efemer (ca în cazul febrei). Soţul meu a venit cu ideea de a apela şi la remedii din bătrani.

A adus acasă un săculeţ cu făină de muştar negru cumpărată de la plafar şi m-a pus să fac băi de picioare, după reţeta găsită de el într-o revistă.

Amestecaţi 30g făină de muştar negru (cam trei pumni) cu 10l apă caldă. Ideal este să faceţi amestecul într-o găleată, pentru ca nivelul apei să ajungă pană în dreptul genunchilor.

Staţi cu picioarele în această baie pană ce simţiţi că vă ard tălpile. In general, nu se poate sta mai mult de 5-10 minute. Eu am răbdat 8 minute, pe ceas!

După aceea, băgaţi-vă imediat în pat, la căldură, cu picioarele înfăşurate într-un cearşaf.

Atenţie!
Dacă aveţi varice, apa din găleată nu trebuie să treacă de labele picioarelor.

Ceaiuri şi comprese – soluţia antigripală de succes


In caz de răceală ori gripă, ceaiurile nu doar că ameliorează simptomele specifice, dar asigură şi hidratarea optimă.

Nimic nu egalează puterea ceaiurilor şi a compreselor puse pe piept cand avem de-a face cu o păcătoasă de răceală sau gripă.

Degeaba se face la televizor reclamă la tot felul de pastile care promit să alunge simptomele cat ai clipi, căci, vă spun din experienţă, că nu există medicament cu adevărat eficient contra virusurilor.
Eu, de fiecare dată cand mă simt răcită, primul lucru pe care-l fac este să pun ibricul de ceai pe aragaz. Cel mai eficient este, după părerea mea, ceaiul de cimbrişor. In popor se spune despre această plantă că este antibioticul săracului, ceea ce este un mare adevăr!

Apoi, pentru a calma durerile de piept şi febra, înmoi o bucată mai mărişoară de finet în apă caldă sau în ceai de soc şi o pun după cea am stors-o bine pe piept şi pe gat.

Peste ea, aşez o basma sau un şal de lană care să menţină cat mai multă vreme temperatura ridicată. Compresa aceasta o ţin preţ de o oră, apoi, după ce o indepartez, mă îmbrac cu o bluză uşoară, de bumbac, şi mă bag în pat la căldură.

Toată noaptea dorm ca un prunc fără griji, iar dimineaţa abia dacă îmi mai ţaraie nasul.

Ardeiul iute alungă durerile musculare

Un leac bun pentru a pune capăt durerilor musculare caracteristice răcelii, dar mai ales gripei, obţineţi cu ajutorul ardeiului iute. Cu următorul remediu obişnuia bunică-mea să se trateze de reumatism şi ţin minte ca şi cum ar fi fost ieri mirosul pătrunzător şi iute de-ţi dădeau lacrimile care domnea la ea în cameră în serile lungi de iarnă. Astăzi am ajuns la varsta dumneaei şi nu ezit niciodată cand sunt răcită şi mă dor muşchii sau am o criză de lombosciatică să pun în aplicare remediul.

Ardeii (să fie roşii sau uscaţi pe tablă, la soare) se pisează cu tot cu seminţe pe un fund de lemn. Peste cinci linguri din pulberea obţinută se toarnă o jumătate de pahar de oţet de mere şi tot atata spirt medicinal.

Se acoperă vasul şi se lasă o săptămană la macerat. După aceea, se strecoară. Se masează cu soluţia obţinută zonele unde se resimt durerile de mai multe ori pe zi. Remediul acesta este util şi pe timp geros, fiind recomandat celor care se plang că au în permanenţă mainile şi picioarele reci.

Apa sărată pune virusurile pe fugă!

Dacă vă paşte gripa sau răceala, nu mai staţi pe ganduri şi faceţi-vă provizii de ceaiuri de tot felul, căci numai band miraculoasele preparate naturale vă veţi vindeca mai repede.

Din vasta mea experienţă în domeniul fitoterapiei o să vă împărtăşesc şi dvs., celor interesaţi, cateva secrete cu privire la cele mai eficiente preparate în combaterea bolilor sezonului rece. Aşadar, primele indicate sunt infuziile, însă nu fierbinţi, ci călduţe, ca să nu irite mai tare gatul.

Cele mai bune sunt cele obţinute din flori de soc (are efect sudoripar), tei, podbal, busuioc, sunătoare, isop, pătlagină (un antitusiv de excepţie), urzică, lumanărică, măceşe, coacăze negre şi scoarţă de salcie (reduce febra).

Adăugaţi puţină scorţişoară şi piper negru şi veţi pune cu siguranţă virusurile pe fugă. Beţi de la primele simptome cate o cană de ceai din oră-n oră.

De asemenea, un tratament pe care să-l puneţi negreşit în practică, vechi de cand lumea şi care costă o nimica toată, este baia la picioare cu sare. Sarea scoate răceala din corp mai rapid decat orice alt leac, provocand transpiraţia întregului corp şi o dată cu aceasta şi eliminarea toxinelor răspunzătoare de boală. Combinaţia de miere, lămaie şi ceai de tei este ideală împotriva simptomelor de gripă. Faceţi abuz de acest remediu şi nu veţi avea decat de caştigat.

De asemenea, de pe lista de campioni împotriva gripei nu putea lipsi ceaiul din măceşe proaspete, al cărui conţinut de vitamina C este uriaş. Două linguriţe parte vegetală la o cană de apă fierbinte sunt de ajuns pentru a obţine un delicios ceai.

Pentru alungarea durerilor de cap, apelaţi la mentă

Uleiul de mentă are efect răcoritor şi dilată vasele sangvine, venind de hac migrenelor.

Contra durerilor de cap şi a febrei, simptome ce însoţesc de cele mai multe ori răceala şi gripa, eu apelez invariabil la un remediu a cărui reţetă o cunosc din copilărie, de la o mătuşă foarte dragă mie. Este extrem de eficient, răcoritor şi reconfortant, de aceea nu ezit niciodată la a apela la ajutorul său, chiar dacă necesită mai mult timp de preparare.

Pentru a obţine maceratul de mentă în oţet se pun 4-5 linguri pulbere din frunze de mentă într-un pahar cu oţet de mere de bună calitate. Se lasă la macerat timp de 7 zile, avand grijă să agitaţi în fiecare zi măcar de două ori lichidul, pentru ca planta să se îmbibe bine de oţet.

După aceea, puteţi strecura lichidul şi depozita în sticluţe mai mici, închise la culoare şi prevăzute cu dop. La nevoie, se stropeşte o bucată de panză cu puţin macerat şi se aplică pe frunte sau în zona dureroasă a capului.

Ceapa reduce febra şi potoleşte durerile de urechi

Sucul de ceapă are efect analgezic şi antibacterian dovedit.

Un leac din străbuni pentru reducerea febrei şi calmarea durerilor din urechi îl reprezintă cataplasmele ce conţin importante cantităţi de uleiuri eterice, acizi, vitamine şi numeroase substanţe cu efect antiviral şi analgezic.

Tăiaţi o ceapă mare în patru, apoi puneţi-o într-o batistă subţire sau o bucată de tifon şi mirosiţi-o, dacă aveţi nasul înfundat. Veţi vedea cum vă va fi uşurată respiraţia aproape instantaneu.

Pentru a potoli o chinuitoare durere de urechi, încălziţi o ceapă pe dosul unui capac aşezat deasupra unei oale în care fierbe apă, apoi, cat mai grabnic cu putinţă, puneţi leguma astfel înfierbantată pe o bucată de panză şi ţineţi-o în dreptul urechii care doare.

Menţineţi o oră sau două, în funcţie de toleranţa pielii dvs. Pentru a o fixa, folosiţi o bentiţă sau chiar o căciulă.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

RĂCELILE SI GRIPA – Tratamente Naturiste

Un comentariu

  1. Pe langa toate acestea, pentru efecte de durata, este bine de stiut ca terapia cu aerosoli uscati de sare (aparatele Salin) aduce acasa sau la scoala, fara costuri ridicate, efectele curelor de salina. incercati sa vedeti daca nu cumva in anumite situatii Salin este chiar mai bun decat curele de salina!

Lasă un răspuns