Raceala si Gripa – Tratamente naturiste0 Comments

Publicat in:


Usturoiul si oţetul – un duo imbatabil

Gripa este o boală deseori neglijată şi confundată cu banala răceală.

Pentru a vă proteja de această problemă de sănătate nu trebuie neapărat să vă vaccinaţi sau să luaţi vitamine cu pumnul. Apelaţi la ajutorul usturoiului, un remediu util atat în prevenirea cat şi în tratarea simptomelor specifice.

In perioadele premergătoare epidemiilor, obişnuiţi-vă să-l consumaţi tăiat feliuţe subţiri, în salate, şi chiar pe stomacul gol, dimineaţa. Mai eficientă, însă, este tinctură făcută din usturoi şi alcool de 60 de grade, amestecate în părţi egale.

Căţeii de usturoi se zdrobesc şi se adaugă, treptat, alcool, pană ce compoziţia se omogenizează.

Apoi se lasă să se macereze într-o sticlă de culoare închisă şi se astupă etanş, cu dop de plută. Preventiv, se poate lua cate o linguriţă pe zi din acest preparat, înaintea epidemiilor sezoniere, sau, dacă gripa deja se manifestă, două-trei linguriţe pe zi.

Pentru tratarea problemelor respiratorii, de cele mai multe ori asociate cu gripa, apelaţi la inhalaţiile cu oţet: puneţi cateva linguriţe de oţet într-un litru de apă şi daţi în fiert, într-o oală cu diametrul cat mai mare. Apoi, luaţi de pe foc şi, stand aşezat cu capul deasupra vasului, acoperiţi-vă cu un prosop şi inspiraţi profund pe nas vaporii rezultaţi.

Veţi scăpa în cateva minute de congestia respiratorie şi de senzaţia de nas înfundat. Dacă simţiţi că vă încearcă gripa, rugaţi pe cineva din familie să vă facă o frecţie cu oţet de mere pe spate, piept şi braţe şi înveliţi-vă apoi într-un cearşaf.

Compresele cu branză de vaci alungă răceala

Branza de vaci este o bună sursă de calciu şi proteine.

Faptul că trăim în secolul vitezei, suntem cu toţii mereu pe fugă, stresaţi, veşnic îngrijoraţi pentru bunăstarea zilei de maine şi-a pus cu siguranţă amprenta şi asupra sănătăţii noastre, a tuturor, precum şi a modului în care alegem să ne tratăm.

Cu siguranţă, majoritatea dintre noi preferă să deschidă dulăpiorul cu medicamente la cea mai simplă durere de cap sau să dea pe la farmacie în drum spre casă să ia ceva bomboane de gat la primele semne de răceală decat să pună ibricul de ceai pe foc şi să pregătească o infuzie sau să-şi facă o cataplasmă.

Cand eram mică, mama obişnuia să ne trateze pe noi, copiii, dar şi pe ei doar cu comprese, prişniţe ori ceaiuri de fiecare dată cand eram bolnavi. Ii lipseau banii pentru altceva sau nici nu concepea să cheltuie pe hapuri cand ierburile de la Dumnezeu îşi făceau treaba de fiecare dată cum se cuvine.

Ţin minte un tratament care îmi displăcea total, dar la care eram invariabil supusă ori de cate ori răceam şi mă durea în capul pieptului: cataplasmele cu brînză de vaci.

In fiecare seară, punea mama la încălzit o bucată zdravănă de branză de vaci în cuptor, apoi o aşeza degrabă pe un ştergar şi mi-o lipea pe piept. Stăteam aşa cu ea pană la două ore, pană ce se răcea, apoi mă băga în pat, sub plapumă, şi pană la ziuă asudam de 2-3 ori, dar astfel scăpăm invariabil de răceală.

Antigripal – Medicament antigripal

Ajută rapid tratarea răcelii şi gripei, de la primele simptome. Extractul de salcie este un anti-inflamator natural, iar echinacea şi măceşul cresc imunitatea organismului. Extractele standardizate şi preţul foarte avantajos fac diferenţa faţă de produse similare.

Compresele cu lămaie ideale în amigdalită

Pentru a calma durerile provocate de inflamaţia amigdalelor nimic nu este mai eficient ca o compresă cu lămaie.

lată ce aveţi de făcut pentru a o obţine:

– turnaţi, într-un vas 750 ml, apă clocotită.
– Crestaţi coaja unei lămai si
– cufundati fructul sub apă ca să nu se evapore uleiurile esenţiale.

Umeziţi o bucată de panză curată în această zeamă, apoi rulaţi-o şi puneţi-o pe piept sau în zona gatului.

Acoperiţi cu un fular mai gros şi menţineţi 1-2 ore.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Raceala si Gripa – Tratamente naturiste

Lasă un răspuns