Leacuri Babesti – Remedii Naturiste0 Comments

Publicat in:


CE ŞTIAU BUNICILE si noi am uitat

Din păcate, de prea puţine ori aşternute pe hartie, leacurile populare pot constitui un izvor de inspiraţie pentru medicina modernă. Nu-i de mirare că o mulţime de produse farmaceutice existente la ora actuală îşi bazează efectul terapeutic pe puterea ierburilor. A desconsidera, aşadar, aceste remedii ar fi o greşeală capitală, ele avand o eficienţă garantată de sutele de ani în care predecesorii noştri le-au folosit cu succes în lupta împotriva bolilor de tot felul. In randurile care urmează vă vom prezenta cateva dintre aceste soluţii naturale, total nedăunătoare, recomandate de cititorii noştri.

Maceratul de tărîte ajută la tratarea varicelor.

Tărîţele conţin o impresionantă cantitate de fibre, utile în constipaţie.

M-am pricopsit cu varice pe piciorul drept la varsta de 24 de ani, deci de foarte tanără. Mi s-a tras de la sarcina grea pe care am avut-o, aducand pe lume doi băieţi gemeni, care la naştere au avut 2,3 respectiv 2,5 kilgrame. Deci, vă daţi seama ce greutate mare au trebuit să suporte picioarele mele, mai ales în ultimele luni de graviditate.

Am crezut că venele se vor strange după ce voi naşte, dar, din păcate, nici vorbă de aşa ceva. Soacra mea m-a învăţat cum să le tratez din pripă ca să nu ajung mai tarziu la operaţie, iar reţeta ei, pe care o ştia din moşi-strămoşi, s-a dovedit foarte utilă.

Este vorba de maceratul de tărîţe de grau.

lată, cum se obţine:

– un sfert de kilogram de tărîţe de grau se lasă să se macereze într-o jumătate de litru de oţet de mere şi un litru de apă, vreme de patru zile.

– După aceea, se pun într-un săculeţ de panză şi se storc bine, iar
– în lichidul rezultat se înmoaie bucăţi de tifon.

Acestea se pun pe locurile afectate de varice şi se lasă peste noapte, legandu-se pe deasupra cu o pungă sau cu un fular, să nu ude aşternutul.

Se repetă tratamentul în fiecare seară, pană la ameliorarea varicelor. La mine a fost nevoie de trei luni de tratament intensiv, dar rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor, venele revenind aoroape la forma iniţială.

Oţetul de mere alină durerile de urechi

Ani de-a rîndul m-am chinuit cu o problemă de sănătate foarte sacaietoare, care refuza să se rezolve, în ciuda deselor tratamente urmate. Totul a început după ce am făcut o formă de otită destul de gravă. Bănuiesc că m-am pricopsit cu această boală de la bazinul de înot unde mergeam, fie vară, fie iarnă, de două-trei ori pe săptămană.

Medicii mi-au spus că, mai mult ca sigur, mi-a intrat apă în ureche care s-a infectat şi a provocat otita. M-am tratat atunci după sfatul specialistului, cu antibiotice şi picături calmante. Am crezut că nu o să mă mai sacaie vreodată, dar m-am înşelat amarnic, căci am rămas cu o sensibilitate exagerată. Drept urmare, la fiecare răceală simplă sau dacă stăteam în curent ma apucau durerile din nou.

Am incercat un tratament cu otet de mere, neincalzit, turnat sub forma de picaturi si, dupa cateva zile, am scapat definitiv de afectiunea care ma chinuia.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Leacuri Babesti – Remedii Naturiste

Lasă un răspuns