Dieta Pritikin0 Comments

Publicat in:
Etichete: cure de slabire, dieta, Dieta Pritikin, diete de slabit, plan de dieta, principii

Dieta dezvoltata de catre Nathan Pritikin, in anii 50, cu scopul de a scapa de o afectiune incurabila a inimii, Dieta Pritikin poate fi considerata un stil de viata sanatos, permanent.

Dieta Pritikin se bazeaza pe consumul de proteine slabe, legume si carbohidrati complecsi, incurajeaza diminuarea aportului de grasimi si de carbohidrati rai din alimentatie si efectuarea zilnica a exercitiilor fizice, avand ca scop imbunatatirea functionarii inimii.

Dieta Pritikin

Dieta Pritikin

Inca din 1976, mai mult de 70.000 de persoane au fost tratate in cadrul Centrului Pritikin, invatand principiile unei alimentatii corecte si combinand toate acestea cu exercitiul fizic si cu alte principii pentru o viata sanatoasa.

Ulterior, fiul celui care a dezvoltat aceasta dieta, Robert, a adaptat-o pentru a raspunde la o noua mare problema a vietii cotidiene – obezitatea, mentinand principiile de baza promovate de catre tatal sau.

Dieta Pritikin – Principii

  • Include in stilul tau de viata exercitiile fizice – facute zilnic
  • Renunta la zahar si carbohidratii rai si mananca carbohidrati complecsi, sanatosi
  • Redu cantitatea de grasimi din alimentatie
  • Mananca putin si des, pentru a-ti tine in frau foamea si a mari rata metabolismului
  • Pastreaza un plan constant de alimentatie, bazat pe o proportie optima a alimentelor din diferite grupe: 75% carbohidrati, 15% proteine si 10% grasimi

Cum mananci daca tii Dieta Pritikin?

Trebuie sa mananci de cinci ori pe zi si sa alegi carbohidratii sanatosi – cereale integrale, fructe, legume – care iti ofera senzatia de satisfactie si suficienta energie pentru exercitiile fizice, efectuate zilnic.

In cadrul dietei Pritikin, poti uita de calorii. Robert Pritikin, autor a numeroase carti de nutritie, afirma ca nu sunt importante caloriile, ci densitatea in calorii a fiecarui aliment. De aceea se recomanda consumul unor alimente cu densitate calorica mica, acest lucru contribuind la eliminarea obezitatii care ameninta sanatatea si longevitatea.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta Pritikin

Lasă un răspuns