Care este pozitia unui somn odihnitor?0 Comments

Publicat in:
Etichete: experti, medic, odihna, pozitie, pozitii, somn, somn odihnitor, studiu

Specialistii sustin ca somnul este esential pentru sanatatea noastra. Se cunoaste faptul ca oamenii isi petrec o treime din viata dormind. Expertii spun ca prin respectarea unor recomandari precum necesitatea de a ne odhini 7-8 ore pe noapte, reusim sa acoperim treimea amintita mai devreme.

Specialistii de la National Sleep Foundation considera ca acest lucru nu este atat de usor precum pare, iar dificultatile de somn sunt influentate de o serie de factori. Unul dintre acestia este pozitia noastra.

Pozitii somn odihnitor

Pozitie somn odihnitor

Circa 80% din populatie se vaita ca au dureri de spate. Dr. Hooman Melamed , chirurg ortoped la DISC Sports & Spine Center din Los Angeles, sugereaza ca foarte multe dintre aceste dureri sunt cauzate si agravate de modul in care dormim.

Medicul spune ca pozitia noastra in timpul somnului ar putea cauza dureri de spate si de gat, probleme de stomac si chiar imbatranirea prematura.

Medical Daily a alcatuit o lista care ne descopera cele mai bune pozitii in vederea optimizarii orelor de somn. Ajutandu-ne sa ne ferim de cele mai neinspirate. In clasamentul celor mai bune pozitii de somn se afla dormitul pe spate.

Cateva pozitii pentru un somn odihnitor

In acest fel, capul, gatul si coloana sunt aliniate corect. Expertii sustin ca astfel, nicio presiune si nicio curba nefireasca nu agreseaza coloana, prin urmare, inaintea oricarei alte pozitii, este bine sa adoptam aceasta postura naturala.

In pozitia pe spate, sub forma de stea de mare

Aceasta pozitie previne ridurile faciale, eruptiile cutanate. Dr. Decontee Jimmeh, neurolog, spune ca dormitul pe spate combate refluxul gastroesofagian. Capul este putin mai ridicat, iar stomacul este sub acest nivel, asa ca e mai putin probabil ca substantele ingerate sa vina inapoi. Exista insa si un inconvenient al acestei pozitii. Poate aparea sforaitul, sustin specialistii.

Dormitul pe o parte

Pe locul urmator se afla dormitul pe o parte, aceasta pozitie fiind benefica pentru pacientii care au apnee obstructiva, care sunt predispusi la sforait sau pentru cei care acuza dureri de spate si ceafa. Pozitia este recomandata si gravidelor. Dezavantajul este ca poate provoca imbatranirea pielii, prin plasarea fetei pe o parte a pernei. Un alt inconvenient este lasarea sanilor.

In plus, partea pe care dormim poate juca un rol in sanatatea fiecaruia dintre noi. Ori provoaca arsuri gastrice, ori pune presiune pe anumite organe interne: ficat, inima, plamani.

Expertii spun ca femeile gravide ar trebui sa doarma pe partea lor stanga pentru un flux sanguin optim.

Vivian Eisenstadt, terapeut intr-un spital din Los Angeles, sugereaza persoanelor care dorm pe o parte sa foloseasca 3 perne. O perna ergonomica sub cap, o perna sub talie si una intre picioare.

Care este cea mai proasta pozitie in timpul somnului?

Expertii apreciaza ca cea mai proasta pozitie de somn este pe burta. Nerecomandabila absolut deloc, deoarece nu are suport pentru curbura coloanei vertebrale. Apare o presiune pe articulatii si muschi, care conduce la furnicaturi, amorteala si chiar la durere.

Pozitia gatului este nefireasca, compromitand circulatia sanguina si respiratia. De asemenea, nu este buna nici pozitia fetala. Pe o parte si cu genunchii la piept. Cu toate ca ar putea fi reconfortanta la inceput, aceasta pozitie poate cauza dureri de spate. Ca sa nu uitam de aparitia ridurilor si lasarea sanilor.

Dr. Hooman Melamed ne sfatuieste sa tinem cont de faptul ca gatul si umerii trebuie sa fie aliniati in timpul somnului. Ideal este sa alegem o saltea moale, pentru evitarea punctelor care creeaza presiune si care sa sustina gatul in mod corespunzator.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care este pozitia unui somn odihnitor?

Lasă un răspuns