Remedii din natura pentru afectiunile prostatei0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, cancer, natura, ovaz, prostata, remedii, remediu naturist, sucuri naturale, tratament naturist, varza, zinc

Ce este prostata?

Prostata este o glanda anexa a aparatului genital masculin. Aceasta glanda are forma unei castane si se gaseste sub vezica urinara.

Tratament naturist prostata

Tratament naturist prostata

Rolul prostatei

Rolul prostatei este acela de a secreta in uretra o parte din lichidul seminal, de obicei in timpul actului sexual.

Afectiuni ale prostatei

Prostatita

Expertii ne anunta ca o prima forma de boala la nivelul prostatei este prostatita, care se manifesta prin inflamarea treptata a prostatei. Afectiunea este grava, este determinata de unele infectii microbiene si se manifesta prin edem si infiltratii glandulare.

Aceasta afectiune se manifesta des la cei care au depasit virsta de 40 de ani, ca urmare a unor tulburari de echilibru hormonal. Afectiunile prostatei se manifesta prin dureri perianale, tulburari genitale, retentie urinara si impotenta sexuala.

Expertii sustin ca prin hipertrofierea prostatei se ingusteaza uretra si se poate bloca curgerea urinei.

Adenomul de prostata

De asemenea, trebuie sa stiti ca o alta afectiune a prostatei este si adenomul de prostata, care consta dintr-o tumora benigna, care apare in jurul varstei de 60 de ani.

In acest caz, potrivit medicilor, ca urmare a presiunii create asupra vezicii urinare apare nevoia urinarii foarte dese, atat noaptea cat si in timpul zilei.

Cancerul de prostata

Totusi, expertii spun ca cea mai grava boala care afecteaza acest organ este cancerul de prostata, care nu poate fi depistat la timp. Cancerul de prostata se manifesta prin sange in urina, dureri in timpul urinarii, imposibilitatea de a urina si dureri acute de spate.

Tratamente naturiste

Trebuie spus ca tratarea afectiunilor prostatei se poate face si cu ajutorul plantelor medicinale. Totusi, aceste plante pot doar sa va ajute in cazul tratamentului de baza prescris de medic.

Daca suferiti de o astfel de afectiune trebuie sa stiti ca se recomanda o cura de sucuri si cruditati pentru cel putin 2 luni. In plus, este bine sa adoptati o dieta vegetariana, bazata pe cruditati.

Sucul de urzica

In acest caz, foarte bun este sucul de urzica, care trebuie consumat sub forma a 2 pahare/zi, mai ales ca studiile au aratat faptul ca numeroase substante din aceasta planta impulsioneaza sistemul imunitar, majorand substantial limfocitele antitumorale.

Medicul Hans Wagner a afirmat in cadrul unei revista de medicina „Phytomedicine” ca extractul de urzica este „mult superior” fata de medicamentului antiinflamator Indometacin.

Sucul de rosii proaspete

Mai este bun in aceasta situatie si sucul de rosii proaspete, care ar trebui consumat sub forma a 1-2 pahare/zi.

Sucul de rosii este recomandat de catre expertii in nutritie, deoarece acesta contine un carotenoid important, adica licopenul.

Daca veti manca rosii integrale din belsug, trebuie sa stiti ca incidenta cancerului de prostata este mai mica. Recomandarea specialistilor este sa consumati multe rosii proaspete si sa beti suc de rosii, sau grapefruit roz si fructele de catina.

Sucul de patlagina

De asemenea, pentru tratatrea acestei boli se recomanda sucul de patlagina: 1 pahar/zi. Asta pentru ca frunzele de patlagina contin zinc, substanta care este deosebit de importanta pentru echilibrul hormonului masculin. Asta semnifica un ajutor important in cazul unei prostate marite. In plus, patlagina are un efect antiinflamator.

Sucurile de orz si ovaz

Sucul de orz verde si cel de ovaz verde sunt bune, in cazul in care se bea 1 pahar/zi. Trebuie spus ca orzul si ovazul verde sunt foarte bogate in zinc si au efecte antiinflamatorii deosebite.

Suc de varza

Mai este recomandata o cura cu suc de varza, aceasta leguma avand efecte antiinflamatorii. Trebuie consumat un pahar zilnic. Varza contine o multime de substante puternice care combat cancerul: indoli, izotiocianati, monoterpene, sulfarafanul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Remedii din natura pentru afectiunile prostatei

Lasă un răspuns