Dieta cu ciocolata0 Comments

Publicat in:
Etichete: cat slabesc, ciocolata, dieta cu ciocolata, dieta cu ciocolata cat slabesc, dieta de slabit, pareri, rezultate

Despre dieta cu ciocolata

Inca din copilarie dulciurile reprezinta alimente „tabu”, alimente care ar trebui consumate ocazional si moderat. De cele mai multe ori insa se intampla exact contrariul, copii fiind innebuniti dupa acestea.

Cu toate ca ne maturizam, dulciurile raman in continuare un aliment care ne incanta simturile si care ne ajuta sa ne facem viata mai frumoasa.

In topul dulciurilor preferate de catre oamenii din intreaga lume se numara ciocolata, produsul alimentar cunoscut pentru gustul sublim, rafinament si diversitate.

Dieta cu ciocolata

Dieta cu ciocolata

Chiar daca stim ca fiecare bucata de ciocolata inseamna si un numar destul de important de calorii, de cele mai multe ori nu putem sa spunem „stop” acestei dulci tentatii. Daca, din pacate, ne numaram printre persoanele care incearca sa slabeasca, cu siguranta trebuie sa spunem „adio” dulciurilor si bineinteles si ciocolatei.

Analizand mai bine slabiciunea oamenilor pentru ciocolata, Sally Ann Voak reuseste sa elaboreze o dieta care permite celor care o urmeaza sa consume si acest tip de dulce. Aceasta a observat ca nu este bine ca ciocolata sa fie exclusa definitiv din alimentatie pentru ca ne gandim intens sa o consumam atunci cand nu avem voie (adica pofta creste), iar cand avem voie o vom consuma in cantitati foarte mari.

Astfel, autoarea dietei recomanda consumul zilnic al ciocolatei, insa in cantitati reduse, dar si consumul alimentelor sarace in calorii si grasimi (cum ar fi legumele si laptele) si practicarea a numeroase exercitii fizice.

Tinand cont de nivelul de dependenta al fiecarei persoane, exista 6 nivele de dependenta (acestea sunt stabilite in urma raspunsurilor acordate la o serie de intrebari), Sally Ann a creat diferite strategii alimentare si a recomandat anumite exercitii fizice.

Tipurile dependentilor de ciocolata

  1. Dependentii de dulciuri: acestia obtin cele mai multe calorii consumand glucide si folosesc ciocolata pentru a se revigora (eventual atunci cand sunt obositi).
  2. Persoanele stresate si obosite: consuma ciocolata atunci cand se instaleaza aceste 2 tipuri de simptome (extrem de raspanditi).
  3. Consumatorii indulgenti de weekend: sunt cei care folosesc sarbatorile sau sfarsiturile de saptamana ca si pretext pentru a consuma ciocolata.
  4. Poftele menstruale: adica femeile, consuma ciocolata inainte sau pe parcursul menstruatiei lunare.
  5. Pofticiosii secretosi: sunt cei care consuma ciocolata singuri (fara sa ii vada cineva) sau ascund ciocolata in diferite locuri.
  6. Romanticii: sunt cei care inlocuiesc afectiunile fizice si emotionale cu ciocolata.

Toti cei care urmeaza acest regim alimentar, si anume Dieta cu ciocolata, vor invata sa isi controleze impulsul pentru dulce, vor putea include ciocolata in alimentatia zilnica fara ca aceasta sa le afecteze greutatea si vor reusi chiar si sa slabeasca.

Ciocolata aduce organismului uman numeroase beneficii (actioneaza ca si un inlocuitor al vitaminelor), printre acestea numarandu-se: combaterea bolilor cardiovasculare si a hipertensiunii arteriale, cresterea imunitatii, lupta impotriva anemiei, stimularea creierului.

De fapt, boabele de cacao din ciocolata sunt cele care aduc numeroase beneficii sanatatii, acestea contin o substanta care distruge radicalii liberi care sunt daunatori celulelor (adica actioneaza ca si un antioxidant), din acest motiv trebuie consumata ciocolata care contine peste 40% cacao (NU ciocolata: alba, cu lapte sau cu diverse arome).

Dieta cu ciocolata – Cat slabesc?

Urmand gustoasa Dieta cu ciocolata reusiti sa slabiti pana la 4 kilograme, trebuie doar sa respectati sfaturile acesteia. In perioada dietei veti consuma mai multe lichide, iar ciocolata consumata va fi cu un continut ridicat de cacao (ideal 85%) – evitati ciocolata preparata cu indulcitori.

Inainte de a incepe Dieta cu ciocolata trebuie sa eliminati definitiv ciocolata din alimentatie timp de o saptamana, indiferent de categoria de dependenta in care va aflati. Rasplata fizica si psihica va fi faptul ca saptamana urmatoare veti avea voie sa consumati acest dulce mult dorit.

In timpul dietei veti consuma cat mai multe legume si salate care au putine calorii, cum ar fi: ciuperci, ardei, rosii, sparanghel, broccoli, macris, etc., evitati sosurile cu grasimi. De asemenea trebuie sa consumati lapte degresat in fiecare zi, iar cafeaua trebuie sa o inlocuiti cu ceaiurile din plante. Puteti consuma laptele degresat simplu sau cu un amestec de pudra si indulcitori artificiali, un fel de ciocolata calda.

Suplimentele nutritionale pot fi folosite cu incredere in timpul acestei diete, este indicat insa sa cereti sfatul unui medic de specialitate care va poate recomanda exact ceea ce puteti consuma. O hidratare corecta este mai mult decat importanta, asadar beti 6-8 pahare de apa plata in fiecare zi.

Trebuie sa stiti faptul ca acest regim alimentar este unul sarac in calorii (iar daca veti citi despre dieta hipocalorica va veti da seama de asemanari) deoarece in prima saptamana veti consuma 1000 de calorii pe zi, iar in a doua saptamana 1200-1300 de calorii pe zi. Barbatii vor putea consuma cu cate 300 de calorii in plus.

Micul dejun ar trebui sa fie format din 250 calorii, masa principala din 400 calorii si ar trebui sa mai existe inca 2 mese mai mici formate din 300 calorii. Dupa prima saptamana a dietei aveti voie sa consumati si ciocolata, aceasta trebuie sa contina intre 50-300 calorii pe zi.

Sportul va reprezenta o etapa extrem de importanta in cadrul Dietei cu ciocolata, astfel in functie de tipul de dependenta de ciocolata pe care il aveti trebuie sa faceti diferite exercitii fizice.

Dependentii de zahar, femeile cu pofte premenstruale si pofticiosii secretosi trebuie sa mearga vioi timp de cel putin 20 minute in fiecare zi (ideal ar fi in aer liber) si sa practice diferite exercitii pentru relaxare (yoga sau inot) de cateva ori pe saptamana.

Consumatorii obositi sau stresati si romanticii trebuie sa practice de mai multe ori pe saptamana inot si yoga. Iar consumatorii indulgenti trebuie sa practice de mai multe ori pe saptamana si in mod special in weekend un sport, de exemplu tenis sau golf.

Avantajele Dietei cu ciocolata

  • eficienta in cazul persoanelor care adora ciocolata si care o consuma zilnic, acestea vor putea sa slabeasca consumand-o cu moderatie.
  • cei care urmeaza dieta sunt motivati sa nu se abata de la regulile acesteia pentru ca au voie sa consume ciocolata (astfel nu mai sunt frustrati), chiar si daca doar in doze reduse.
  • promoveaza consumul legumelor si practicarea exercitiilor fizice, acestea sunt extrem de importante pentru sanatate.
  • consumand ciocolata neagra adaugati un plus de antioxidanti si astfel evitati imbatranirea prematura.
  • dieta promoveaza respectarea unui plan de hrana si exercitii fizice, adica un plan detaliat de intretinere.

Pareri despre dieta cu ciocolata

Daca ai urmat si tu dieta cu ciocolata, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta de slabit? Ceilalti membri ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarce favorul, la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta cu ciocolata

Lasă un răspuns