Dieta mediteraneeana si fertilitatea0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, dieta, dieta mediteraneeana, femei, fertilitate, infertilitate, organism

Femeile care urmeaza o dieta mediteraneana au mai multe sanse de a ramane insarcinate atunci cand isi doresc, potrivit unui nou studiu spaniol.

Acest stil de viata bazat pe foarte multe fructe, legume, peste si cereale integrale este recomandat si pentru prevenirea obezitatii, a diabetului si a bolilor de inima.

Dieta mediteraneeana - fertilitatea

Dieta mediteraneeana - fertilitatea

Dr. Jorge Chavarro subliniaza faptul ca rezultatele au fost obtinute in urma observarii unor persoane, nefiind vorba de un experiment. Medicul spaniol spune ca nu se poate ca aceste rezultate sa fie intamplatoare, ci clar exista o legatura intre dieta si starea buna de sanatate.

 

Potrivit Reuters, cercetatorii au rugat 500 de femei cu probleme de fertilitate sa completeze cate un chestionar.

De asemenea, la fel au procedat si in cazul a 1.600 de femei care deja aveau macar un copil. A reiesit ca cele care urmau dieta mediteraneana aveau mai putine probleme in a ramane insarcinate.

„Dieta mediteraneana scade riscul problemelor legate de insulina, prevenind diabetul de tip 2”, spune dr. Estefania Toledo, medic la Universitatea Navarra din Spania.

Expertii mai spun ca insulina este legata si de buna functionare a ovarelor, acestea fiind esentiale in procesul de reproducere.

In plus, insulina regleaza si o serie de hormoni necesari procesului de ovulatie. Dr. Chavarro a precizat ca nimic rau nu se poate intampla unei femei care vrea sa ramana insarcinata si apeleaza la acest stil de a manca, asa ca recomanda dieta mediteraneana tuturor femeilor care isi doresc sa devina mamici.

Inca nu exista suficiente date pentru a include dieta in randul procedeelor de crestere a fertilitatii, dar este cu siguranta o modalitate buna de a-ti imbunatati calitatea vietii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta mediteraneeana si fertilitatea

Lasă un răspuns