De ce iti cade parul?2 comentarii

Publicat in:
Etichete: aspect, beauty, caderea parului, caderea parului cauze, caderea parului tratament, culoare, de ce cade parul, de ce-mi cade parul, frumusete, imi cade parul, ingrijire, par, sanatate, vopsea

Caderea parului poate fi ingrijoratoare pentru orice femeie, dar nu numai. Iata care sunt principalele cauze pentru care iti cade parul si care sunt cele mai bune solutii prin care poti sa previi si sa repari aceasta problema.

Caderea parului

Caderea parului cauze si solutii

Caderea parului – Principalele cauze si solutii

Caderea parului este un fenomen normal, care se intampla in timpul dusului sau in timp ce te piepteni sau pur si simplu. In medie, un om pierde intre 50 si 100 de fire de par pe zi. Caderea parului este normala pentru ca acesta are un ciclu de evolutie.

Parul care cade in mod natural, insa este inlocuit cu alte fire. Pierderea masiva a podoabei capilare este, insa, un indiciu pentru o serie de probleme de sanatate, unele grave, astfel ca este necesara evaluarea medicala si un consult la dermatolog.

Caderea parului la femei – Cand pierdeti mult par?

Femeile pierd masiv par dupa nastere, dar acesta este un fenomen normal. Acelasi proces poate sa apara dupa interventii chirurgicale majore, scaderea masiva in greutate si dupa episoade extreme de stres. Caderea parului poate reprezenta un efect secundar al anumitor medicamente, printre care antidepresivele, medicamentele antiinflamatoare.

Expertii spun ca, daca dispare cauza, parul se regenereaza, dar dupa o perioada de repaus.

Pierderea parului are o componenta genetica cunoscuta sub numele de alopecia androgenetica. Potrivit datelor Academiei Americane de Dermatologie, aceasta este cea mai frecventa cauza de pierdere a parului.

Gena poate fi mostenita si de femei si de barbati, dar efectele sunt mai evidente in cazul barbatilor, ca urmare a hormonilor masculini.

Si femeile maifesta aceasta problema, mai ales in zona bretonului. Exista situatii in care pierederea parului nu este localizata intr-o zona anume, fiind generalizata pe toata pielea scalpului, ceea ce face fenomenul mai putin vizibil. Testele pot determina natura acestei probleme.

De asemenea, bolile tiroidiene sunt o cauza principala care duce la afectarea podoabei capilare. Milioane de oameni, majoritatea femei, sufera de boli tiroidiene. Deficitul de hormoni tiroidieni duce la scaderea ratei metabolismului, provoaca probleme cardiace, cresterea in greutate, oboseala, constipatie, depresie si caderea parului.

In cazul femeilor mai ales, caderea parului poate reprezenta unul din simptomele anemiei. Femeile sunt predispuse la anemie prin deficit de fier, iar aceasta problema duce la oboseala extrema, slabiciune, dureri de cap, dificultati de concentrare, dar si pierderea parului.

Solutii pentru caderea parului

Medicii spun ca solutia sta intr-o dieta cat mai echilibrata si consumul crescut de alimente bogate in fier, cum ar fi carnea de vita, porc si peste, verdeturi, cereale fortificate si fasole – de preferat, impreuna cu alimente bogate in vitamina C, care imbunatateste absorbtia fierului. Femeile au nevoie de 18 mg de fier pe zi.

De asemenea, un scalp nesanatos poate fi o alta cauza care duce la pierderea parului, prin blocarea dezvoltarii firelor noi. Si alte afectiuni ale pielii pot duce la pierderea parului, in lista fiind incluse dermatita seboreica sau matreata, psoriazisul si infectiile fungice.

Trebuie sa mai stiti ca prea multa samponare si produsele de ingrijire folosite in exces pot avea efect contrar si pot duce la caderea parului. Vopsirea repetata, caldura si substantele chimice poluante slabesc firul de par si duc la caderea acestuia.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce iti cade parul?

2 comentarii

  1. Sunt 5 si mai socoteste si alte suplimente:
    1. Vitaminele B. Familia vitaminelor B este extrem de folositoare in oprirea caderii firelor de par si mentinerea calitatii parului. Biotina, unul dintre membrii acestei familii, poate fi ingredient de baza in unele sampoane. Biotina produce keratina, care te va ajuta in prevenirea caderii parului. Biotina poate fi gasita in cereale, lapte, galbenusul de ou, ficat si rinichi.
    2. Niacina, un alt membru al familiei vitaminelor B, ajuta cu adevarat in cresterea parului. Poate fi gasita in carnea de pasare, peste, carnea de vita si cea de porc. Alte vitamine B importante sunt vitamina B6, acidul folic si vitamina B12. Acidul folic este foarte cunoscut pentru imbunatatirea activitatii celulelor sanatoase. Este gasit din abundenta in boabele de soia si nuci.
    3. Vitamina A. Este un antioxidant, ajuta la producerea uleiurilor naturale in scalp, prin urmare prevenind uscarea firului de par. Surse excelente de vitamina A sunt legumele si frunzele verzi. Acizii grasi sunt de asemenea o buna sursa, dar trebuie administrati in cantitati mici.
    4. Vitamina E. Acesta este un alt antioxidant eficient, contribuie la o buna circulatie sanguina si faciliteaza circulatia oxigenului in organismul tau. In consecinta, de acest efect vor beneficia si vasele de sange din scalpul tau, pentru ca vor fi hranite corespunzator.
    5. Vitamina C. Un alt antioxidant care iti poate imbunatati aspectul parului. Rosiile si portocalele sunt o buna sursa de vitamina C.
    6.Alte suplimente care includ zincul, magneziul si cuprul pot fi benefice pentru parul tau.

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns