Dieta – Ce alimente consumam, ca sa ne ferim de atac cerebral si de cord0 Comments

Publicat in:
Etichete: accident vascular, alimente, atac de cord, sanatos

In urma unui studiu legat de dieta, expertii sustin ca uleiul de masline si alunele pot avea un efect foarte benefic asupra sanatatii creierului uman. Aceste produse ne pot ajuta si la reducerea riscului de a muri din cauza unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral (AVC).

Dieta - alimente recomandate

Dieta - alimente recomandate

In urma unui studiu, cercetatorii de la universitatea din Navarra au descoperit ca grasimile existente in aceste produse le pot fi de folos oamenilor sa reduca si riscul de dementa.

Dieta mediteraneeana reduce riscul de atac de cord si AVC

Testele efectuate de savanti au aratat ca o dieta mediteraneeana bogata in fructe, legume, ulei de masline si cate un pahar de vin baut o data pe zi, poate reduce riscul de atac de cord si accident vascular cerebral cu 30%.

Expertii au monitorizat aproximativ 500 de voluntari pe o perioada de peste 6 ani si jumatate de la inceperea acestei diete. In acest interval, cei care au luat parte la teste ca voluntari au consumat multa salata, fructe, legume, alune, peste, putina carne degresata, branza si ulei de masline, dar au inclus si vin la fiecare masa.

Si totusi de ce functioneaza o astfel de dieta? Expertii spun ca, de exemplu, uleiul de masline si alunele contin grasimi mononesaturate, care sunt benefice sanatatii arterelor noastre.

De asemenea, acestea contin si o cantitate mare de fibre si vitamina E, precum si minerale, care sunt atat de necesare organsimului uman.

Miguel Martinez-Gonzalez, savant implicat in studiu, spune ca in plus, o asemenea dieta poate reduce inclusiv nivelul inflamatiilor din organism.

Mai mult, uleiul de masline virgin ajuta inclusiv la imbunatatirea fluxului sanguin catre creier si ne tine departe de cancer, dar si de maladia Alzheimer si bolile cardiovasculare, care ucid anual mii de oameni.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta – Ce alimente consumam, ca sa ne ferim de atac cerebral si de cord

Lasă un răspuns