ArteriografiaUn comentariu

Publicat in:
Etichete: arteriografia, ateroscleroza, fluxul sanguin, intervenţie chirurgicală

arteriografiaArterele pot fi examinate cu ajutorul unei arteriografii. Arteriografia implică injectarea unui substanţe de contrast într-o arteră şi efectuarea apoi a unei serii de radiografii, ce arată modul în care substanţa injectată trece prin sistemul arterial.

Dacă substanţa de contrast este injectată în artera femurală,în porţiunea de sus, la nivelul coapsei, se poate studia sistemul arterial al membrului inferior.

Acesta poate fi vizualizat şi se pot detecta zone de blocaj sau îngustare arterială, sau de lărgire a arterelor la nivelul zonei popliteale, ceea se semnifică existenţa unui anevrism popliteal.

Arteriografia poate fi folosită dacă se ia în calcul o intervenţie chirurgicală, dar există şi metode mai puţin invazive de a investiga circulaţia la nivelul membrului inferior. Acestea includ examenul ecografic Doppler şi IRM, care oferă informaţii cu riscuri şi disconfort mai mici.

Arteriografia – ATEROSCLEROZA

Una dintre cele mai frecvente afecţiuni ce perturbă fluxul sanguin la nivelul membrului inferior este ateroscleroza, sau rigidizarea pereţilor arteriali, care este datorată, deseori, fumatului.

Arteroscleroza poate determina apariţia durerilor cu caracter de crampă la nivelul musculaturii gambei,în timpul exerciţiilor fizice, şi care se liniştesc după câteva minute de repaus. 0 durere cu aceste caracteristici se datorează scăderii aprovizionării cu sânge a musculaturii, prin îngustarea arterelor.

 

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Arteriografia

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns