Durerea de cap – Tratament si Preventie0 Comments

Publicat in:


Tratamentul durerii de cap

Majoritatea celor ce suferă de dureri de cap se descurcă singuri cu ele. Ei ştiu ce le provoacă şi cum să îşi modifice stilul obişnuit deviată, pentru a le evita. Ei ştiu de obicei ce să folosească pentru ca cefaleea să cedeze şi rareori ape­lează la medic.

Cele mai frecvente remedii pentru durerea de cap sunt aspirina, paracetamolul şi ibuprofenul.

Combinaţiile acestora cu codeina le face mai scumpe şi, dacă se abuzează de ele, durerile de cap devin zilnice.

Schimbările necesare în stilul de viaţă includ:

  • Regimul alimentar
  • Mesele regulate
  • Ore regulate de somn
  • Reducerea factorilor de stres.

MEDICATIA CE REDUCE CEFALEEA (DUREREA DE CAP)

Cefaleea sau durerea de cap poate fi greu de controlat cu ajutorul medicamentelor anti-algice obişnuite, cum ar fi parace­tamolul, în special dacă felul crize-lorse modifică mereu. Există anu­mite medicamente pe care medicii le pot prescrie, precum:

Domeridona – care diminuează starea de greaţă;
Amitriptilina – un antidepresiv folosit în special în caz de cefalee tensională;
Valproatul de sodiu – un antie-pileptic ce este folosit şi în caz de cefalee tensională.

Există anumite medicamente specific administrate în caz de migrenă:

Ergotamina – aceasta este un agonist 5HT şi ar trebui să nu fie administrată pacienţilor cu boală ischemică coronară sau tensiune arterială necontrolată.

Cefaleea localizată poate fi tra­tată cu:
– Un agonist de 5HT, administrat nazal sau injectabil;
– Steroizi administraţi oral (60 mg) – în fiecare zi, timp de două săptămâni, aceştia pot face să treacă cefaleea (durerea de cap).

 

ALTE TRATAMENTE PENTRU DUREREA DE CAP

Terapiile complementare, cum ar fi osteopatia, acupunctura, masa­jul şi homeopatia, al fost încercate pentru tratarea cefaleei.
Uneori poate fi utilă terapia hor­monală de substituţie (HRT), în specialîn cazurile de migrenă aso­ciată cu tulburările de ciclu men­strual (14 la sută dintre femeile ce acuză migrene au aceste crize numai în jurul perioadei de men­struaţie).

Totuşi, tratamentul hormonal de substituţie se recomandă cu prudenţă, deoarece administrarea de anticoncepţionale, ca şi HRT la persoanele suferind de migrenă creşte de trei ori riscul de apari­ţie a unui atac cerebral, în special dacă există un istoric familial de astfel de atacuri.

Terapiile alternative, cum ar fi masajul capului, pot ajuta pacienţii cu cefalee. Masajul ajută la relaxare şi ameliorează durerile de cap.

Prognostic

Prognosticul pacienţilor ce suferă de cefalee (durere de cap) este greu de anticipat. Veş­tile bune ţin de faptul că aproape întot­deauna ei pot fi ajutaţi prin tratament, dar durerile pot să reapară oricând. De exemplu, migrena poate fi activă timp de până la 20 de ani din viaţa unui paci­ent. Femeile par să fie mai vulnerabile decât bărbaţii, în special în anumite etape ale vieţii lor şi anume pubertatea, perioada de sarcină şi menopauza.

Fetele pot fi mai susceptibile la durerile de cap în perioada pubertară. Acest lucru poate fi datorat hormonilor care sunt eliberaţi în timpul ciclului menstrual.

Durerea de cap – Prevenţie

Dacă atacurile migrenoase apar frec­vent, nu răspund bine la tratament sau interfera cu calitatea vieţii, table­tele pot fi recomandate regulat, pen­tru a reduce frecvenţa atacurilor. Se folosesc de obicei propranolol, ate­nolol sau pizotifen. Aproximativ jumă­tate dintre pacienţii care iau astfel de medicamente răspund bine la admi­nistrarea lor. Durerile de cap localizate pot fi reduse ca frecvenţă prin admi­nistrarea de verapamil, un blocant al canalelor de calciu.

Crizele regulate de cefalee pot avea un impact asupra calităţii vieţii pacientului. Anumite tipuri de medlcaţie pot reduce frecvenţa atacurilor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Durerea de cap – Tratament si Preventie

Lasă un răspuns