Simptomele Menopauzei2 comentarii

Publicat in:


Ciclul menstrual al femeii va deveni tot mai neregulat incepand cu varsta de 40-50 de ani.

Simptomele menopauzale, ca de exemplu vaginita (uscaciunea insoţita uneori si de sangerari) si subtierea mucoasei vagi­nale pot genera un grad de disconfort sexual. In general, astfel de simptome sunt rezolvate cu ajutorul tera­piei de substituţie hormonala (TSH).

Simptomele menopauzei

Simptomele menopauzei

Cuplurile mai varstnice constata adeseori ca inca se mai bucura de sex. Femeile care mai au contacte sexuale chiar si la varsta de 70 de ani sau dupa afirma ca sexul este la fel de placut ca intotdeauna.

Cu toate acestea, in cazurile in care partenerii sufera de unele tulburari, ca de pilda impotenta cauzata de afecţiunile cardiovas­culare şi nu mai au capacitatea de menţinere a erecţiei, pot apărea problemeîn relaţiile de cuplu.

In relaţiile de lungă durată, cuplurile pot fi în situaţia de a avea contacte sexuale mai rare decât la început. Acest lucru poate duce la apariţia unor probleme în cadrul relaţiilor de cuplu.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Simptomele Menopauzei

2 comentarii

  1. Lavinia

    Eu cred ca durerile de oase sint cele mai frecvente manifestari cind se trece la menopauza care iti dau o stare de indispozitie si bineinteles acele bufeuri de care se pling multe femei , insomnii.Uscaciunea vaginala se poate rezolva cu lubrefiante medicinale care se gasesc in farmacii .Cit despre sex depinde de cuplu si mai ales de comunicarea dintre ei ,depinde cum intelege partenerul starile de dispozitie ale femeii.

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns