Inflamatia Prostatei – Simptome, Cauze , Tratament2 comentarii

Publicat in:


>

Inflamatia Prostatei ( Prostatita)
   Inflamatia prostatei , de marimea unei castane este cauzata de obicei de o infectie urinara prin intermediul tractului urinar. Prostata nu e o singura glanda ci un organ constituit din 30-50 glande speciale. Prostata, cu greutate aproximativa 20 grame, ce se afla sub vezica urinara, inconjoara prima parte a uretrei. Apartine organelor genitale masculine. Glanda produce secretie laptoasa fluida care impreuna cu spermatozoizii constituie lichidul seminal ( de ejaculare). Inflamatia bacteriana a prostatei, prostatita, de obicei reprezinta urmarea unei infectii urinare.
Problemele legate de urinare aparute odata cu prostatita cauzeaza puternice dureri abdominale, sau dureri radiante catre zona lombara.
 Simptomele prostatei
durere la urinare
– senzatie de urinare dureroasa
durere surda care se accentueaza
febra, stare generala de boala
– probleme de retentie urinara
Febra, frisoane
  Primul semn al inflamatiei acute,  care se poate croniciza cu usurinta il reprezinta febra si frisoanele.
Aparitia prostatei
   Boala este provocata de bacterii, de exemplu de gonococi. Bacteriile in general ajun in prostata prin intermediul cailor urinare, dar infectia poate patrunde si prin fluxul sanguin sau circulatia limfatica. Inflamatia prostatei poate fi cauzata si de exemplu de blocajul canalelor prostatice.
Tratamentul prostatei
   Inflamatia prostatei se trateaza de obicei cu antibiotice.
Ce are de facut bolnavul
   In repaus simptomele se amelioreaza. Asezati o perna calda sau flacoane cu apa calda in zona afectata de prostatita cronica. Adresati-va neaparat medicului.
Cand ne adresam medicului? 
   In caz de suspiciune  de prostatita. Semnele inflamatiei sunt durerile in timpul actului sexual sau in timpul defecatie in partea de jos  a abdomenului sau la nivelul intestinelor.
Cum procedeaza medicul
   In cazul in care prostatita nu este cauzata de o infectie, in vederea ameliorarii simptomelor se recomanda bai calde de sezut, masajul prostatei  si provocarea ejacularilor cat mai dese. Administrarea de analgezice poate fi necesara.
    Administrarea de laxative si consumul ridicat de lichide pot ajuta la ameliorarea simptomelor. Inflamatia bacteriana acuta a prostatei se trateaza eficient cu ajutorul antibioticelor, in special cand tratamentul este inceput cat mai repede. Adesea tratamentul este completat cu administrarea antiinflamatoarelor pentru mucoase. In cazul in care inflamatia nu este tratata la timp, cu medicamente corespunzatoare, exista riscul formarii abceselor. Prostatita acuta netratata sau tratata necorespunzator se poate transforma in prostatita cronica.
    Atat gonoreea cat si tuberculoza pot produce inflamatie acuta, insa acest lucru este foarte rar in prezent.
In cazul prelungirii  simptomelor, pe langa antibiotice tratamentul poate fi completat si cu masajul prostatei. In aceste situatii, medicul prin masaj ajuta la eliminarea secretiilor din prostata inflamata. dupa eliminarea secretiilor, circulatia sanguina a glandei devine mai buna, procesul de vindecare se accelereaza.
Evolutia bolii
    Inflamatia este cauzata de bacteriile care ajung din tractul urinar pana la prostata. Ca urmare a inflamatiei prostata se tumefiaza si devine dureroasa. Din nefericire, foarte des boala nu este tratata la timp, evoluand catre prostatita cronica. In multe cazuri infectia atinge si vezica seminala.
Preventia prostatei
    Protectia cea mai sigura si eficienta o reprezinta o igiena corporala corespunzatoare si regulata.
Durata tratamentului
    Durata tratamentului depinde in primul rand de momentul inceperii tratamentului. Chiar si dupa vindecarea inflamatiei poate persista o durere. Boala recidiva des.
Diagnostic gresit
    O forma speciala a bolii o reprezinta Prostatitis Granulomatosa. Nodurile formate in acest caz, adesea, in mod gresit pot fi confundat cu boli tumorale.  

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Inflamatia Prostatei – Simptome, Cauze , Tratament

2 comentarii

  1. carmen

    tatal meu ia de aproape 3 luni Prostal, l-am comandat de la casaplantelor, de pe internet, cred ca e si in farmacii, trebuie sa va spun ca urineaza mai bine, nu se mai trezeste noaptea sa mearga la wc si il poate lua impreuna cu celelalte medicamente, sper ca am fost de ajutor. multa sanatate!

  2. Anonim

    am un prieten ft bun care are o problema de genere…as vrea sa stiu daca poti sa imi dai numele medicamentului…

Lasă un răspuns