Cum influenteaza asparagina creierul tau?0 Comments

Publicat in:
Etichete: asparagina, creier, dieta, functionare, sarcina

Sanatatea creierului este foarte importanta pentru buna functionare a corpului uman. Substanta denumita asparagina este un aminoacid neesential, insa asta nu inseamna ca este mai putin importanta. Care2.com scrie ca cercetatorii au aflat in urma unor studii ca o anumita mutatie genetica recesiva poate sa afecteze sinteza asparaginei influenteaza negativ dezvoltarea si functionarea normala a creierului.

Geneticienii de la Duke Medicine au realizat un studiu complex despre aceasta substanta, asparagina si efectele sale asupra creierului uman. Totul a debutat cand doua familii diferite din Israel, ambele de origine evreiasca au avut copii cu circumferinta capului mica, cu intarzieri mari de dezvoltare si convulsii.

Sanatatea creierului asparagina

Sanatatea creierului asparagina

Expertii sustin ca acest aminoacid neesential prezinta diferite niveluri in interiorul si in afara sistemului nervos central, si este posibil ca in sistemul nervos central, acesta sa joace un rol critic.

Specialistii din cadrul Universitatii Duke – Scoala de Medicina mai spun ca este deosebit de interesant faptul ca in cazul in care se va sti exact cum functioneaza, tratamentul ar putea fi suplimentarea dietei cu asparagina.

Savantii mai spun ca in cadrul testelor realizate au monitorizat si au analizat variantele de gene, apreciate drept comune pentru cei 2 copii, care erau afectati de dezvoltarea anormala a creierului si au descoperit ca mutatia legata de starea copiilor este localizata in gena care sintetizeaza asparagina.

Felul in care femeile se hranesc in perioada sarcinii poate influenta sanatatea si bunastarea
organelor fatului!

Pe de alta parte, expertii au mai aflat ca alte familii aflate in Canada au avut copii care s-au nascut cu probleme similare. La fel ca si in cazul israelienilor, analiza genetica a evidentiat mutatii in aceleasi gene ASN.

Care2.com scrie ca savantii au descoperit ca fiecare dintre parintii din aceste familii au o trasatura recesiva rara, care a cauzat aparitia acestor tulburari la copii.

Conform concluziilor specialistilor, si alte deficiente similare in aminoacizi pot crea probleme neurologice. Expertii americani au afirmat ca deficientele cauzate de mutatia ASN pot fi tratate prin suplimentarea asparaginei.

Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca pentru completarea deficitului de asparagina trebuie sa consumati carne de vita, pui, lapte si iaurt, fructe de mare, peste, oua, sparanghel, soia, alune, nuci si cereale integrale.

De asemenea, nutritionistii mai spun ca felul in care femeile se hranesc in perioada sarcinii poate influenta sanatatea si bunastarea organelor fatului. Care2.com anunta ca cele mai importante organe ale fatului, precum inima, creierul, mainile si picioarele, incep sa se dezvolte din a patra saptamana de sarcina, insa femeile trebuie sa aiba grija la dieta imediat ce afla ca vor deveni mame.

O femeie gravida trebuie sa consume cu 300 decalorii mai mult decat o femeie care nu este insarcinata, spun specialistii.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca o dieta potrivita unei gravide trebuie sa contina omega 3, proteine, fier, acid folic, antioxidanti, zinc, calciu si iod. Toate acestea se gasesc din abundenta in alimente naturale, sustin expertii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum influenteaza asparagina creierul tau?

Lasă un răspuns